kedd, január 03, 2012

Évértékelő 2011 - Több volt a magyar rendezvény



Több volt a magyar rendezvény
Ferenczi Levente, Marosludas alpolgármestere:
– Az elmúlt év legnagyobb sikerének tartom, hogy négy év huzavona után sikerült rendbe tenni az Eminescu utcát, amit az ott lakók már nagyon vártak, sikerült megjavítani a csatornahálózatot és utána leaszfaltozni az utat. Azt is sikernek könyvelem el, hogy a város utcáit karban tudtuk tartani, a Március 8. utca rendbetételét is beleértve. Másik látványos eredményünk, hogy jóváhagyták a parkosítást, hiszen ezzel szebb, új arculatú lesz a város központja, a polgármesteri hivatal előtti rész.
Magyar vonatkozású eredménynek könyvelhető el, hogy több rendezvényünk, előadásunk, színházi estünk volt, mint eddig. Legutóbb megszerveztük a városban együtt élő felekezetek kórusainak találkozóját, ami nagyon nagy sikernek örvendett, az emberek feltették a kérdést, eddig miért nem volt? Ígérjük, ezután is szervezünk hasonlót. Sikernek tartom, hogy Andrássytelepen megszerveztünk egy színvonalas magyar rendezvényt, idén is volt Gyöngykoszorú, többször fellépett a Hajdina.
Sajnos nem tudtuk befejezni az ANL-s tömbházat, a munkálatok negyede-ötöde hátravan még. Nagyon fájlalom, hogy az emberek nem tartják tisztán a várost, a csemetéket kiültetés után azonnal letörik, nem vigyáznak a tisztaságra, amit nagy anyagi és energiaráfordítással sikerül megvalósítani.
Jövőre szeretnénk befejezni a csatornahálózat kiépítését azokban a központi utcákban, ahol nagyon régen várnak erre. Szeretném, ha a gazdasági fellendülés jelei is mutatkoznának, ha nagyvállalkozók munkahelyeket teremtenének, hogy munkahelyek létesüljenek. Várjuk, hogy jövőre újrakezdjék az autópálya építését.
Forrás: Népújság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése