vasárnap, február 12, 2012

Garázdálkodnak a tolvajok

A hideg időjárás ellenére a bűnözők nem pihennek. Az utóbbi napokban kevesebb zsebtolvajlás volt, minden valószínűség szerint azért, mert a városi emberek ilyenkor kevesebbet járnak üzletbe, ritkábban utaznak tömegközlekedési járműveken, másrészt, mert a vastag, réteges öltözet nem kedvez az ilyen bűncselekmények elkövetőinek. Ezzel szemben elszaporodtak az olyan lopások, amelyeket főként a melegebb időszakban szoktak elkövetni.




A marosludasi rendőrség egyik közbiztonsági járőre tetten ért egy mikefalvi férfit, aki a Maros menti város Fecske utcájának egyik tömbház-folyosójáról épp egy kerékpárt lopott el. A vizsgálat során fény derült arra is, hogy a mikefalvi 21 éves V. L. egy másik, egy héttel korábban elkövetett kerékpárlopással is alaposan gyanúsítható. A pléhszamarakat visszaszolgáltatták jogos tulajdonosaiknak, a biciklitolvaj ellen szabadlábon folytatnak bűnügyi vizsgálatot.
A mezőtóháti vidéki rendőrségi körzetet értesítette egy mezőszengyeli farmer, hogy a zapodiai farmjáról eltűnt négy darab, összesen 8.000 lej értékű borjú. A nyomozás során az állatokat megtalálták egy mezőszengyeli 25 éves férfi, B. V. portáján. A tolvaj ellen szabadlábon folytatnak bűnügyi vizsgálatot minősített lopás ügyében, a borjakat pedig visszaadták a károsultnak.
Egy maroslekencei épülő házból loptak el több tárgyat ismeretlen személyek a hét elején. A radnóti rendőrök megkezdték a nyomozást az ügyben, s rövidesen azonosították is a tolvajokat. Mint kiderült, az őrizetlenül maradt házba két személy hatolt be, a radnóti 26 éves F. F. és a marosugrai 21 éves M. M. Náluk meg is találták az ellopott javak 80 százalékát. A két tettes ellen szabadlábon folytatnak vizsgálatot minősített lopás alapos gyanújával.

Forrás: Székelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése