kedd, augusztus 26, 2014

SMURD-egység létesül Marosludason

Év végére Marosludason is beindulhat egy SMURD sürgősségi egység, amelynek létesítését tavaly kezdeményezte a helyi önkormányzat.

„A tervezési szakaszon túl vagyunk, a következő lépés az építkezési engedélyek megszerzése. A SMURD-egység székhelye a Nyárfa utcában, a tűzoltó kocsiszín fölött lesz” – tájékoztatott Moldovan Ioan Cristian, Marosludas polgármestere.

A sürgősségi egység létesítése nem terheli anyagilag a város költségvetését, ugyanis ennek tervezési, építési költségeit teljes mértékben a marosludasi cukorgyár állja. „A rohammentő-szolgálat kihelyezett egysége nemcsak a várost, hanem a környező 11 községet is kiszolgálja. Már találkoztunk a települések elöljáróival, akik beleegyezésüket adták, hogy az egység működtetésének költségeibe, az alkalmazottak bérébe bepótolnak. Ezt az egyezséget egyesület formájában szeretnénk hivatalossá tenni” – folytatta a városvezető.

Az önkormányzat Dorin Olteannal, a Maros Megyei Vészhelyzeti Felügyelőség vezetőjével, Raed Arafattal, a SMURD Alapítvány elnökével, és a marosludasi kórház sürgősségi osztályának illetékeseivel is egyeztetett, és közösen jutottak arra a végkövetkeztetésre, hogy szükség van egy SMURD-egységre.
„Nagyon fontos, hogy ezentúl Marosludasnak nem kettő, hanem három mentője lesz. Az E60-as európai úton gyakran történnek balesetek, tehát a harmadik, ajándékba kapott mentő mindenképp jól fog. Az eddigi tapasztalatok alapján sajnos azt kell mondanom: lesznek olyan helyzetek, amikor a három mentőkocsi sem lesz elég” – fogalmazott Moldovan.

A polgármesteri hivatal versenyvizsgát hirdetett a mintegy 14 rohammentős állás betöltésére. A kizáró jellegű sportvizsga után a jövendőbeli rohammenetősöket a Maros Megyei Vészhelyzeti Felügyelőség szakemberei fogják ingyenesen kiképezni.

Forrás: Székelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése