szerda, február 25, 2015

13 sérült a Marosludas közeli közlekedési balesetben

Fotó: radiomures.ro
Ingázókat szállító autóbusz ütközött szerda reggel egy tejszállító tartálykocsival Maros megyében. A balesetnek 13 sebesültje van – írja a Mediafax.

A szerencsétlenség Kutyfalvánál történt, a DN 15-ös jelzésű országúton. A Maros Megyei Készenléti Felügyelőség szóvivője, Mihai Gagyi a hírügynökségnek elmondta, az autóbusznak 30 utasa volt. A baleset után hét sérültet a marosvásárhelyi sürgősségre, illetve a marosludasi kórházba szállítottak, a többieket a helyszínen ellátták a mentősök.
A Maros megyei rendőrség szóvivője, Andreea Popa nem tudott részletekkel szolgálni a baleset körülményeiről. A reggeli órákban szünetelt a forgalom a DN15-ös jelzésű országúton.


Frissítve: A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Andreea Pop a kora délelőtti órákban megerősítette a baleset tényét, valamint azt, hogy egy tartálykocsi és egy autóbusz ütközése nyomán következett be a tizenhárom személy – valamennyien az autóbusz utasai – sérülése. A vizsgálatok első szakaszában annyi derült ki, hogy a busz vezetője túl nagy sebességgel haladt, átment az út menetirány szerinti bal oldali sávjára, ahol a tartálykocsival ütközött. A buszsofőr azért volt kénytelen letérni a saját sávjáról, mert ki kellett kerülnie egy meghibásodás miatt az út szélén álló mentőautót, amit annak a vezetője megpróbált eltávolítani az úttestről.
Az autóbusz harminc ingázó munkást szállított Nyárádtőről Marosludasra. A baleset feltételezhető oka a szabálytalan előzés, de pontos okokat a délelőtt folyó vizsgálat volt hivatott tisztázni, szem előtt tartva azt a tényt is, hogy az úttest nedves volt az éjszakai esőzés miatt, ez is okozhatta a busz megcsúszását. Szemtanúk egy harmadik gépkocsiról is beszélnek. Ugyancsak a délelőtt folyamán pontosított a vészhelyzeti felügyelőség szóvivője: öt sérültet a marosvásárhelyi, egyet a marosludasi kórházba szállítottak.
A déli órákban már egyértelmű volt: a busz vezetője a mentőt akarta kikerülni, s akkor következett be a baleset. Az emlegetett harmadik járművel kapcsolatban a rendőrségi szóvivő elmondta. valóban volt egy harmadik jármű is a helyszínen, de az vagy figyelmetlenségből, vagy kíváncsiságból került oda, a balesethez nem volt köze.
Mivel a forgalmat az említett szakaszról nincs hova elterelni, dugó alakult ki a nemzetközi úton, ami órákra megbénította a közlekedést.

Forrás: Maszol.ro, Székelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése