kedd, augusztus 18, 2015

Elkezdi működését a marosludasi vészhelyzeti munkapont

A marosludasi Vadászok (Vânătorilor) utcája 19. szám alatt létrehozott vészhelyzeti felügyelőségi munkapontot teszik operatívvá szombaton.

Ez azt jelenti, hogy a munkaponton szolgálatot teljesítő személyzet és technika elkezdi tényleges működését. A munkapontot azért hozták létre, hogy a marosludasi és környező településekről érkező sürgősségi riasztásokra a legrövidebb időn belül válaszolni tudjanak, ne kelljen a távolabbi alegységek vagy munkapontok személyzetét vagy műszaki ellátmányát segítségül hívni. Ez elsősorban időmegtakarítást, a beavatkozás operatívabbá tételét eredményezi.

A munkaponton egy vízzel és habbal oltó tűzoltósági esetkocsi teljesít majd szolgálatot, valamint egy B2 típusú mentőautó teljes ellátó személyzettel, a sürgősségi esetek ellátására, az elsősegélynyújtásra.

A szombaton délelőtt 10 órakor kezdődő ünnepélyes átadásra meghívták a Belügyminisztérium küldöttségét, jelen lesz Raed Arafat államtitkár, a vészhelyzeti főosztály vezetője, az Országos Vészhelyzeti Főfelügyelőség küldöttei, a megyei tanács és prefektúra tisztségviselői, a megyei honvédelmi, közrendészeti, közbiztonsági intézmények vezetői.

Forrás: Székelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése