szerda, október 14, 2015

Marosludasi sporttehetségek

Az elmúlt időszakban több marosludasi  fiatal sportoló eredményeiről vagy karrierjének alakulásáról számoltunk be: Tálas Huba Challange kupa győzelméről, Herczeg Andrea budapesti szerepléséről vagy az EdiGym-ben sportoló fiatalok sikereiről.

Azonban van két fiatal marosludasi sportoló, akinek a teljesítményéről csak nagyon ritkán hallani városunkban annak ellenére, hogy karrierjük szépen ível felfele. Ők  a jelenleg a fogarasi CSM-ben kézilabdázó, 21 éves Venczel Szilárd-Barna és a 20 éves Nagy Andrei.

Venczel Szilárd-Barna a marosludasi 1-es számú általános iskola torna órain Enyedi Mihály tanár vezérlése alatt ismerkedett meg a kézilabda sporttal majd 14 évesen a Székelyudvarhely kézilabda csapatához igazolt, majd innen a kolozsvári U és a segesvári HCM-n át a fogarasi CSM-hez került 2015-ben.
Nagy Andrei pályafutása is nagyon hasonlóan alakult, ő is az általános iskola tornaórai alatt ismerkedett meg a sporttal Cosmin Gânj es Ciprian Borz segítségével, majd ő is a székelyudvarhelyi kézilabda klubba igazolt majd innen 2014-ben a fogarasi csapathoz.

Karrierjük során nemzetközi tornákon is jól szerepeltek: Barna 6 kupagyőzelemmel, 2 ezüst és 3 bronzéremmel míg Andrei 3 arany, 1 ezüst és 2 bronzéremmel büszkélkedhet olyan tornákon mint a Pick Szeged kupa, Tuba Gyula kézilabda emléktorna vagy a Bibó nemzetközi kupa.

Jelenlegi csapatuk a fogarasi CSM a román másodosztályban (Divizia A) szerepel, az idei szezonban csupa győzelemmel jelenleg első helyen áll a tabellán és jó esélyekkel küzd az első osztályba való feljutásért folytatott harcban. A fogarasi csapatban Nagy Andrei jobb szélső míg Venczel Barna bal átlövő poszton játszanak.

Sok sikert kívánunk a fiatal sportolóknak, Ludas hírneve ők által is nő ország-világszerte.

1 megjegyzés: