vasárnap, október 22, 2017

XV. Kárpát-medencei Gyöngykoszorú Folklórtalálkozó

XIV. Kárpát-medencei Gyöngykoszorú Folklórtalálkozó

Helyszín: Marosludasi Művelődési Ház
Időpont: 2017. November 11-én, délután 4.00 órakor

A Magyar Szorvány Napja égisze alatt Marosludas Ünnepi Köntöst ölt:
- 112 éves a Marosludasi Magyar Telepítés. Ennek tiszteletére szombaton de. 11.00-kor HÁLAADÓ szentmise az Andrássytelepen a Boldog Gizella Római katolikus templomban. Ezután a templomtéren álló Ifj. Gróf Andrássy Gyula szobornál koszoruzás, majd a magyarországi Bukovinai Székely Kórusok koncertje. Itt van helye a II. Bukovinai Székelyek Találkozó az Andrássytelepen.
- 18 éves a HAJDINA Néptáncegyüttes

- XV. KÁRPÁT-MEDENCEI GYÖNGYKOSZORÚ FOLKLÓRTALÁLKOZÓ, amelyen a Kárpát-medencei Ludas Testvértelepülések néptánccsoportjai, a Cikói Székely-Német Hagyományőrző Egyesület Kórusa, a Somberek Székely Pávakör Kórus, és neves erdélyi néptáncegyüttesek köszöntik, és lépnek színpadra a Művelődésiházban du. 4.00 órakor. Ezt megelőzőleg, du. 3.00 órakor a Petőfi Sándor mellszobornál két tujafenyőt ültetnek: egyik a 18. fennállás, másik a XV. fesztiált hivatott hirdetni. Innen Népviseleti Parádé a Múvelődési házig, ahol a város polgármestere és méltóságai fogadják, és köszöntik a Városáza előtt.  A Gála után szeretetlakoma, táncház. A talpalávalót mind a színpadon, mind a táncházban a Harmadik Zenekar biztosítja. A rendezvény díszvendégei Dr. Flender Gyöngyi konzul, Kilyén Ilka művésznő, valamint Miklós János és Zsuzsa Nagyváradról
- 10 éves a Hajdina Kulturális Egyesület.
A felsorolt rendezvény szervezője Tóth Sándor, a Hajdina KE elnőke, aki szeptember 11-én Magyarország Főkonzulátusa Csikszeredai kirendeltségén a Lázár Házban a Magyar Arany Érdemkeresztet vehette át.
- A ROMEÓ ÉS JÚLIA ÉTTEREMBEN SZÜRETI BÁL, a Petrőczy Kata Szidónia KE és RMDSz szervezésében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése