szerda, január 15, 2020

Gruppen-Hecc - Ma jó a medvem

Helyszín: Marosludasi Művelődési Ház
Időpont: 2020. január 31., péntek, 18 órai kezdettel


JÖN A GRUPPEN-HECC!

Mert jönni szokott... Mert várják... Mert kíváncsiak: vajon az idén mit talált ki azért, hogy nevetve váljunk meg az óesztendő összes nyomorúságától, visszásságától?

A Rádió Gaga és a Gruppen-Hecc bemutatja:

Ma jó a “medvem”
Ilyen szó nincs is?! De van. Ha az Unió által szigorúan védett kárpáti barna medve már napi rendszerességgel betolakszik az életterünkbe - eddig mi tettük ezt vele - akkor miért ne tolakodna be a szókincsünkbe is, nemde? Dedme! Most még csak az udvarunkba, pajtánkba, játszóterünkre jár be, holnap már beül mellénk a moziba, megeszi-issza a pop-cornunkat, Colánkat, át kell adnunk neki a helyünket a maxi-taxin, amit idővel átkeresztelünk “maci-taxira”, és ha nem terítünk neki is az asztalunknál, vagy korlátozzuk a hozzáférését a hűtőszekrényünkhöz, akkor a hatóságok elveszik a házunkat, és mehetünk az erdőbe lakni. Ott legalább nem lesz medve.
Milyen büszkén mondtuk 2007-ben: “Bevettek az Unióba.” Most azt mondjuk: “Be-vettük az Unióval.”

No, de sebaj, ma így is jó a “medvem”! Kerek évfordulót ünnepelünk: 30 éves a forradalomnak csúfolt gengszterváltás, 30 éves a hazai, eredeti demokrácia, amely inkább eredeti, mint demokrácia. Mit is mondott ’90-ben Silviu Brucan? Hogy 20 év kell, amíg itt megváltozik a komcsi mentalitás. Elszámoltad magad, öregem. 30 év alatt sem változott meg. Csak most már lehet kapni banánt.
De aki a párhuzamos államról beszélt, az már a lerben csücsül. És azok is, akik telefonon viccelődtek egy kukában felrobbanó petárdáról.
Ma jó a medvem! Mert szinte a kabaré maradt az egyetlen hely, ahol még ki lehet mondani dolgokat büntetlenül. Vagy jobb, ha mégis összekészítek egy kis csomagot fogkefével, csere-bugyi-zoknival és pizsamával minden eshetőségre?
Ma azért is jó a medvem! Mert tudom, hogy ettől üti meg őket a guta lesötétített irodáikban. És attól, hogy 100 év után is még mindég itt vagyunk, és a kedvünket azt nem tudják elvenni.
Brumm!
Jó szórakozást, és Boldog Új Évet Kíván a marosvásárhelyi Gruppen-Hecc Kabarétársulata !

Írta Molnár Tibor „Tajbi“ és Nagy István, előadják: Nagy István, Kárp György, Nagy Péter, Biluska Annamária, Csíki Hajnal, Tóth Kati. Zenei munkatárs: Nyágai István.

Hang- és fénytechnika: Göllner Károly, producer: Hompot Szilárd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése