hétfő, május 25, 2020

Átadták az ifjúsági parkot

Nyolcmillió lejes beruházás Marosludason

Nagyon szép és kellemes környezetben tölthetik a szabadidejüket, a sportot, a mozgást és friss levegőt kedvelő marosludasiak, főként az ifjúság és a gyerekekek. Miután évtizedekig elhanyagolt állapotban volt a Maros partján levő park, idénre sikerült befejezni a felújítását. Az ifjúsági parkot május 19-én adták át, mert a városlakók jelenléte nélkül ünnepélyesen felavatni nem lehetett – tájékoztatott Kis István, Marosludas alpolgármestere. 

A park felújításához szükséges finanszírozást a regionális operatív program 2014–2020 közötti időszakra kiírt keretéből pályázták meg. 

A cél az volt, hogy a Maros töltése, közvetlenül a híd mellett levő rendezetlen, illetve kihasználatlan területet olyan zöldövezetté alakítsák át, ahol a városlakók kellemes környezetben tölthetik a szabadidejüket. 


A felújított park 22.800 négyzetméteren fekszik, egy sportbázist és egy szép játszóteret is magába foglal. A felnőttek, gyermekek, sőt a fogyatékkal élők számára is használható fitneszfelszereléseket helyeztek el. 

A park területén 1300 négyzetméteren járólappal burkolt járdákat és egy 540 méteres futósávot alakítottak ki. A park füves övezetében szabadtéri bútorzatot, 40 padot, társalgóasztalokat helyeztek el. Ezenkívül öltözőket, mosdókat és adminisztrárciós épületrészt is kialakítottak. A park területén a szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas 40 tárolót biztosítanak. 

A parkot saját öntözőberendezéssel látták el, amivel aszályos időszakban a gyepet folyamatosan öntözni lehet. A kor követelményeihez igazodva – a régióban elsőként – a parkban wifiszolgáltatás is lesz. 

A marosludasi önkormányzat a beruházást 8 millió lejből valósította meg, amiből 7,7 millió lej a regionális operatív program alapjaiból vissza nem térítendő támogatás. 

Az ifjúsági parkot a marosvásárhelyi AT Studio Kft. tervezte, a kivitelező a Mapcom cég volt.

Forrás: Népújság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése