hétfő, június 25, 2012

Lokodi Edit és Ovidiu Dancu a Maros megyei képviselő-testület alelnökei

Lokodi Edit Emőkét (RMDSZ) és Ovidiu Dancut ( Marosludasi USL; PSD) választották a Maros megyei önkormányzat alelnökeivé hétfőn, június 25-én. Vasile Augustin Fărcaş mandátumát érvénytelenítették, mivel a PPDD kizárta a soraiból.

A román himnusz összes versszakának lejátszásával kezdődött és igencsak hosszúra nyúlt a Maros megyei önkormányzat hétfői, június 25-ei alakuló ülése. A pénteken beiktatott új elnök, az USL-ben a PNL-t képviselő Ciprian Dobre kérte a testületben képviselői mandátumot szerzett politikai alakulatokat, hogy a megyei közgyűlés következő üléséig nevezzék meg hivatalosan is frakcióvezetőjüket. „Mivel sokan először szereztek mandátumot, az elektronikus szavazást csak a következő ülésen vezetjük be, most kézfelemeléssel voksolunk” – ismertette Dobre. Az érvényesítési bizottság elnöke, Dinu Socotar (USL; PC) közölte: a Partidul Poporului Dan Diaconescu színeiben első helyen bejutott Vasile Augustin Fărcaş mandátumát érvénytelenítették, mivel a párt megvonta tőle a politikai bizalmat. 

Az alelnökválasztáson a frakciók három személyt javasoltak: Ovidiu Dancu (USL; PSD), Lokodi Edit Emőke (RMDSZ) és Vasile Filimon (ApMS). A 33 leadott szavazatból Ovidiu Dancu 29-et, Lokodi Edit 28-at, Vasile Filimon pedig 6-ot szerzett meg, így előbbi kettő töltheti be az alelnöki tisztséget. 

A képviselő-testületi tagok

A Maros megyei képviselő-testületben az RMDSZ-nek és az USL-nek 13–13, az ApMS-nek 7, a PPDD-nek pedig 2 mandátuma van. Az RMDSZ-től senki nem lépett vissza, míg a legnagyobb változás az ApMS-nél van, ahol a bejutottak több mint fele mondott le a mandátumról párttársa javára. Az RMDSZ-t Lokodi Edit Emőke, Szabó Árpád, Gáspárik Attila, Balogh József, Csép Andrea, Kelemen Atilla Márton, Ilyés-Tóth Sándor, Mózes Levente, Pokorny László, Szász Izolda, Erős Csaba, Tatár Béla és Bán Mózes, az USL-t (PNL) Chirteş Ioan Cristian, Mora Ákos Daniel, Pop Felicia, Bândea Eugen, Alin Raul Borz; (PSD) Popa Dragoş Codrin, Someşan Ştefan, Antonie Ştefan Mihail, Boloş Vasile, Pop Teodor Mircea, Dancu Ovidiu, Flaviu Ioan Gliga; (PC) Socotar Gheorghe-Dinu, az ApMS-t Urcan Ionaş Florin, Georgescu Cristian Radu, Doru Borşan, Florian Coman, Vasile Filimon, Radu Liviu Todoran, a PPDD-t Ioan Stoica és Ion Tuşnea képviseli.



Forrás: Székelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése