szerda, június 19, 2013

Feljutott a Marosludasi foci csapat a 3-ik osztályba

_VER5103_b

A román labdarúgó 3. Ligába jutásért kiírt osztályozón, amelyet a szokatlanul jó minőségű gyepszőnyeggel rendelkező brassói Tineretului stadionban játszottak szerda délután, a lelátókon csíki fölény volt tapasztalható: mintegy 300 drukker biztatta az FK Csíkszeredát, ők három autóbusszal és több személygépkocsival érkeztek. A ludasiak ezzel szemben kevesebb, alig egy busznyi szurkoló buzdításában reménykedhettek.

A pályán viszont nem ezek voltak az erőviszonyok, noha az óvatos kezdés után – ez várható volt, mert a tét rányomta bélyegét a mérkőzésre – a 9. percben már vezetést szereztek a csíkiak. Gliga tört be a büntetőterületre, balra gurított, és az érkező Vrabie szép gólt lőtt a hosszú sarokba. A 14. percben a ludasi Moldovan beívelését Husar megfogta, majd a 17. percben Gliga 30 méteres szabadrúgása késztette bravúrra a ludasi hálóőrt, aki a léc alól tolta ki a labdát. A válasz nem késett, a 26. percben Moldovan bal oldali beadásával nem tudtak mit kezdeni a csíki védők, és Dicher öt méterről fejelte a hálóba az egyenlítő gólt.
A 32. percben újabb bal oldali beadás érkezett Husar kapuja felé, Pop Bogdan pedig kapásból, estében védhetetlen lövést küldött a jobb alsó sarokba, megszerezve a vezetést a Maros megyei együttes számára. A 44. percben Bajkó gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető, ugyanebben a percben Şandor megkapta második sárga lapját, és ezzel tízre fogyatkozott a ludasi csapat létszáma. Egy perccel később Ilyés Róbert szabadrúgása kevéssel ment kapu mellé.

_VER5238_b

A szünet után a létszámfölényben játszó csíki csapat igyekezett beszorítani ellenfelét saját térfelére, a ludasiak harcoltak, a küzdelem határozta meg a játék színvonalát. A 67. percben sikerült az egyenlítés Csíkszeredának: Ilyés Róbert bal oldali szöglete után Bajkó fejelte a rövid sarokba a labdát. A győzelmet is megszerezhette volna a létszámfölényben játszó együttes, de Homos két helyzeténél Rotaru tisztázott, a 90. percben pedig Doltea fejese után szintén ő állította meg a labdát a gólvonal előtt.
Hosszabbítás következett, amely Doltea helyzetével kezdődött, majd ludasi góllal folytatódott. A 93. percben 18 méterről mesterien végzett el egy szabadrúgást Moldovan, a labda a sorfalat is érintve jutott a jobb alsó sarokba. A továbbiakban görcsös csíki csapat küzdött az egyenlítésért, az akarást azonban nem koronázta siker, a 97. percben egy dulakodásra is sor került, mert a Maros játékosai késleltették a játékot.
Măgirescu ekkor kapott egy sárga lapot, amelyet a 110. percben még egy követett, ezzel mehetett le a pályáról, és kiegyenlítődött a létszám. A találkozó végén még jól mentett mindkét kapus, gól már nem született. Hiába játszott egy órán át emberfölényben Csíkszereda, és lőtt kétszer annyi szögletet, a ludasiak tapasztaltabb játékosai jobban kihasználták helyzeteiket, és amikor kellett, lassították a játékot és tartották a labdát.

Marosludasi Maros–FK Csíkszereda 3–2 (2–1, 0–1, 1–0), hosszabbítás után. Gólszerzők: Dicher (26.), Pop Bogdan (32.), Moldovan (93.), illetve Vrabie (9.), Bajkó (67.).
FK Csíkszereda: Husar – Măgirescu, Török, Tóth, Antal (71. Sándor), Ilyés, Gliga (75. Tankó), Vrabie (61. Homos), Bajkó, Doltea, Mitra (97. Bodor).
Marosludasi Maros: Rotaru – Pop Andrei, Mărginean, Şandor, Litean, Balea, Dicher (119. Réti), Boitoş, Pop Bogdan ( 68. Hodoş) Moldovan, Şanta.
Vezették: Iulian Dima, Vasile Marinescu (mindketten Bukarest) és Florin Puchianu (Ulmi, Dâmboviţa megye).


Forrás: Székelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése