szerda, május 28, 2014

Két hét múlva megnyílik a marosludasi rehabilitációs központ

Fotó: Ludusonline.ro
Tizenkét napirendi ponttal hirdették meg a május 27-i soros megyei tanácsülést. Harminc tanácsos vett részt a munkálatokon, s kevés kivétellel – egy-két tartózkodás mellett vagy ellenszavazattal – valamennyit megszavazták. 

A legfontosabb döntés a Maros Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság „javára” született, amely lehetővé teszi a marosludasi rehabilitációs központ megnyitását, amit június 11-ére terveznek, s ahol 108 beteget 74 alkalmazott lát majd el.
A tanácsülésen jelen volt dr. Schmidt Loránd, a Maros Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság igazgatója, aki lapunknak elmondta, hogy a tanács elfogadta az igazgatóság működési és szerkezeti felépítésére vonatkozó határozatot, ami gyakorlatilag a marosludasi rehabilitációs központ megnyitását teszi lehetővé. Az uniós projekt révén létrehozott központba 108 beteget utalnak be, ebből 36-ot súlyos demenciával, további 36 női és 36 férfi fogyatékos személyt. Az őket ápoló és ellátó alkalmazottak 74-en lesznek. A rehabilitációs központ átadására két hét múlva, június 11-én 12 órakor kerül sor. Az első betegeket 16-án utalják be. A központot már tavaly decemberben át kellett volna adni, azonban éppen a személyzet körüli vitás kérdések, a minisztériumi engedélyezés miatt halasztódott az átadás.

Forrás: Népújság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése