szerda, január 28, 2015

Kiválasztották az észak-erdélyi autópálya Aranyosgyéres és Marosvásárhely közötti szakaszát építő cégeket

Az országos útügyi vállalat kiválasztotta azokat a cégeket, amelyek megépítik az észak-erdélyi autópálya Aranyosgyéres és Marosvásárhely közötti szakaszát.

Az 56,5 kilométer hosszú részt öt szakaszra bontva, öt különböző konzorcium építheti meg. Ezek között található a Strabag-Straco Grup, a Straco Grup-Specialist Consulting-Total Road, a Lemacons-Vega 93-Arcada Company és a Geiger Transilvania-Wilhelm Geiger konzorciumok. Az 56,5 kilométeres szakasz építési költsége 1,2 milliárd lej. Az építést vissza nem térítendő európai uniós alapokból finanszírozzák.

A Marosludas és Radnót közötti 17,9 kilométeres 2A szakaszt a JV SC STRABAG SRL – SC STRACO GRUP SRL cégek által alkotott konzorcium nyerte el. A munkálatok elvégzésére vállalt idő 16 hónap (4 hónap tervezés, 12 hónap kivitelezés), a munkálat érteke 397,7 millió lej (kb. 90 millió euró).

A versenytárgyaláson résztvett cégek tíz napon belül fellebbezést nyújthatnak be, ha ezt nem teszik meg, az eredmény véglegessé válik, és az útügyi vállalat aláírhatja a megbízási szerződést a konzorciumokkal. Az autópálya-szakasznak a szerződés aláírásától számítva 16 hónap alatt kell megépülnie.

A Brassó és Bors között tervezett, 415 kilométer hosszú észak-erdélyi autópálya megépítésére 2003-ban írt alá megállapodást a kormány az amerikai Bechtel vállalattal, de miután csak 52 kilométer épült meg Gyalu és Aranyosgyéres között, a felek közös megegyezéssel felbontották a szerződést, a román hatóságok pedig újabb versenytárgyalásokat írtak ki több szakaszra. (MTI)

Forrás: Transindex, Hotnews

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése