csütörtök, június 11, 2015

Effects of Chopin International Marosludason is

"A festészet, a szobrászat, az irodalom és a zene sokkal közelebb áll egymáshoz, mint ahogy az emberek gondolják. Mindegyikük az emberi lélek természettel szembeni érzelmeit fejezi ki."
A. Rodin

Ezt bizonyítja az a véletlenszerű esemény, amelynek kapcsán az ”Effects of Chopin” című projekt ötlete megszületett. Simon Attila, szobrászművész négy éves kislányának egy Chopin-mellszobrot adott kifestésre. A szobában Chopin zenéje szólt, a kislány elmélyülve, de felszabadultan dolgozott, és a zene ihletésére kifestett a mellszobrot. Így született az ötlet egy olyan esemény szervezésére, amely ismételten tanúsítja, hogy a különböző művészeti ágakat nem lehet és nem szabad szétválasztani, hiszen csak egymást kiegészítve, kölcsönösen egymásra hatva, egymást táplálva alkotnak teljes egészet.

Az Effects of Chopin sikeres projekt Marosludasra is megérkezett és ezúttal az Impuls egyesület által gondozott gyereke előtt nyílik meg a lehetőség kifejezni alkotó erejüket.

Helyszín: A marosludasi Impuls egyesület székhelye  
Időpont: 2015. június 12, 10 órai kezdettel

Támogatók: Tymbark Románia, REEA, DACO-Adaconi, Klavier Art Egyesület, "George Enescu" Nemzeti Múzeum, Impuls Egyesület, Petroczy Kata Szidonia Egyesület, Balassi Intézet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése