hétfő, november 09, 2015

Egyre több a beruházás

A város kimozdult a holtpontról – ez a kívülálló első benyomása. A beruházásokról, a város közügyeiről ez alkalommal is Kis István alpolgármestert kérdeztük, aki annak ellenére, hogy pihenőszabadságon volt, időt szakított ránk, és fogadta a Népújságot. 

– Munkatelep van a városi poliklinikán, amelyet uniós projekt révén teljes egészében felújítunk, az önkormányzat 1,1 millió lejes önrésszel járul hozzá a korszerűsítéshez. Tudni kell, hogy nem csak az épületet javítjuk kívül-belül, hanem a villanyhálózatot is felújítjuk, sőt liftet is szerelnek, és az orvosi ellátáshoz új gépeket, berendezéseket helyeznek üzembe. 

A poliklinika korszerűsítésével egy időben zajlik a 800 méter hosszú Poliklinika utca felújítása is. Dolgozunk még a Temető utcában, ott is teljes felújítás zajlik, parkolókat létesítünk. Felújítás alatt áll az Epres utca is. Ezek finanszírozása kormányalapból történik. A város minden óvodájában új játszóteret rendeztünk be, erre 100 ezer lejt költöttünk – mondta az alpolgármester.  

550 személyt alkalmazott a Leoni

– Megelégedéssel számolhatok be arról, hogy Arad, Beszterce és Piteşti után Marosludason is termelőegységet nyitott a Leoni Románia, ahol 550 személyt alkalmaztak. Az autókábelgyárat a volt Romvelo gumiabroncsgyár udvarára telepítették.

Hulladéktárolás és hóeltakarítás 

– A korszerű hulladéktárolásra való rátérés első lépéseként négy földbe süllyesztett szeméttárolót szerelünk fel a városban. Kettőt a Dacia negyedben, egyet a Jövő (Viitorului) és egyet a Függetlenség (Independenţei) negyedbe. A környezetvédelmi jóváhagyással kissé megkéstünk, de a pénzt elkülönítettük. Egy tároló ára kb. 5 ezer euró. Egyébként a szentpáli hulladéktelep megnyitásáig kénytelenek vagyunk Segesvárra szállítani a szemetet, ami elég költséges. Ami a hóeltakarítást illeti, ezt az önkormányzat oldja meg saját gépeivel. Olyan felszereléssel rendelkezünk, amivel három óra alatt az egész várost megtisztítjuk a hótól – fogalmazott az alpolgármester. 

Forrás: Népűjság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése