szerda, november 16, 2016

Parlamenti irodát kértek a marosludasiak az RMDSZ jelöltjeitől

Egy parlamenti iroda létrehozását kérték a december 11-i választásokat követően Marosludason, azon a hétfő este tartott lakossági fórumon, amelyen Novák Csaba Zoltán és Császár Károly szenátorjelöltek vettek részt.

A jelöltek úgy értékelték, hogy csak akkor lehet közelebb vinni és megértetni a politikai döntéshozást a választókkal, amennyiben a választott képviselők egyeztetnek és kommunikálnak az emberekkel. A beszélgetésen szó esett a román nyelv oktatásának speciális tankönyvekből történő tanításáról, valamint a családi vállalkozások támogatásáról.

„A román nyelv tanulásán úgy tudunk könnyíteni, ha az erre vonatkozó tantervet magyar pedagógus állítja össze. A tantervek körvonalazzák a tanítási anyagot, ez egy kiváló alkalom arra, hogy a többször említett tehermentesítés folyamatában érdemben szólhassanak bele azok a pedagógusok, akik nap mint nap szembesülnek a romániai oktatási rendszer nehézségeivel” – fogalmazott Novák Csaba Zoltán, az RMDSZ Maros megyei szenátorjelöltje. Hozzátette: olyan tankönyvekre van szükség, amelyek megkönnyítik mind a tanulást, mind pedig a tanítást. Novák elmondta, hogy a Szövetségnek kötelessége megteremteni minden magyar ajkú fiatal számára a lehetőséget arra, hogy anyanyelvén sajátíthassa el a tudást.

Császár Károly szenátorjelölt a családi vállalkozások fontosságáról beszélt a jelenlévőknek. Kifejtette: „az RMDSZ választási programjában az áll, hogy a kormánynak 50 ezer euróval és háromévi adómentességgel kell támogatnia a mezőgazdasági tevékenységeket folytató családi vállalkozásokat. Javasolni fogom, hogy a megyei földosztó bizottság szűnjön meg, mert nincs gyakorlati haszna, csupán akadályozza az ügyintézést. A gazdáknak valós segítség kell a birtoklevelek visszaszerzésének folyamatában”– fogalmazta meg Császár Károly, aki hozzátette, hogy ez a kezdeményezés arra sarkallná a fiatal vállalkozókat, hogy itthon maradjanak szülőföldjükön és vállalkozzanak.

Forrás: Maszol.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése