hétfő, május 08, 2017

Marosludas kiesett a Románia-kupából

Az ötödosztályos Harasztkerék szerdán búcsúztatta a 4. ligában második helyezettként futballozó Marosludast a Románia-kupa 5. megyei selejtezőkörében.

A harasztkerekiek nemigen illetődtek meg, hogy a 4. liga címvédőt kellett fogadniuk, s bár több játékost nélkülözve vonultak pályára, a nézők sem kételkedtek a sikerben. Az óvatos támadásokkal kezdődő mérkőzés elején a vendégek csupán egy gyenge próbálkozását jegyezhettük fel, s bár a ludasi csapat keményen, magabiztosan, gyorsan mozgott a labdával, az első játékrész felére a hazai csapat is felvezetett néhány sikeres támadást. Igazi helyzetet azonban a vendégek hagytak ki, a 28. percben Ani indításából Socaci az üresen hagyott kapu fölé emelt, majd Gusman távoli lövése csapódott be a kapu mögött. A 33. percben Szántó lesgyanús helyzetből indult, de lövését védte a hazai kapus. A harasztkerekiek válasza nem maradt el, a 38. percben Ormenişan átadását Duka Sz. vágta a léc alá, a közönség nagy örömére megszerezve a vezetést (1-0), majd szünet előtt Ormenişan került gólhelyzetbe, de Șuta bravúrjának köszönhetően a ludasiak hátránya nem növekedett.

A második játékrészt is a vendégek kezdték keményebben, de Gusman lövése elszállt a kapu fölött, a túloldalon pedig Duka Sz. lövését megfogta Şuta. A hazaiak nem tudták előnyüket növelni a továbbiakban sem, a 61. percben Şuta ismét bravúrosan védte a helyzetbe került Ormenişan közeli lövését. Így a vendégek a hátramaradt fél órában mindent egy lapra tettek fel, de a hazaiak kiválóan hárították a ludasiak ostromait, akik Socaci, Litean és Gusman révén próbáltak tisztább helyzetből egyenlíteni, míg a hazaiak meglepetés-támadásokat indítottak a térfelükről, ám Buksa próbálkozása a pipa mellett szállt el, Ormenişan pedig kihagyta a mérkőzés utolsó lehetőségét.

Harasztkerék bravúros győzelmét nem sikerült megismételnie az 5. ligában őt üldöző Nyárádremetének, amely puskaporos hangulatú mérkőzésen hazai pályán 2-3 arányban alulmaradt a 4. ligás listavezető, Marosoroszfalu ellen. A többi mérkőzésen nem születtek különösebb meglepetések, hacsak nem tekintjük annak Erdőszentgyörgy meglepő arányú hazai vereségét.


Jegyzőkönyv:

Labdarúgó-Románia-kupa, Maros megyei 5. forduló: Harasztkereki Farel – Marosludasi Maros 1-0 (1-0)

Vezette: Preda Florentin, Codorean Adrian, Nistor Sergiu (mindhárman Dicsőszentmártonból).

Gólszerző: Duka Sz. (39.).

Sárga lap: Duka H., Ormenişan.

Harasztkerék: Bálint – Józsa, Duka H., Pintilia, Szőke, Kuti, Dobrican, Veres (31. Calo), Bodó, Ormenişan, Duka Sz. (70. Buksa).


Marosludas: Şuta – Szántó (82. Nemes), Mărcuş (46. Tescaru), Máté, Lechinţan, Ani, Socaci, Pop, Marian, Gusman, Litean.

Forrás: Népújság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése