szombat, október 24, 2020

Marosludas is piros zóna lett

Piros zónának nyilvánították Marosludast, itt október 23-tól a harmadik forgatókönyv lép életbe. Ezzel tízre bővült Maros megyében azon települések száma, ahol az utóbbi két hétben jegyzett koronavírusos esetek aránya ezer főre vetítve meghaladja a 3-as mutatót – jelentette be tegnap este a prefektúra.

Az országos katasztrófavédelem múlt heti rendelkezése szerint azokon a településeken, ahol a mutató eléri vagy meghaladja a 3 ezreléket, kötelező módon védőmaszkot kell viselnie minden 5 éven felüli személynek, amikor elhagyja lakását. Maros megyében jelenleg tehát 10 településen haladta meg a mutató a 3-ast: Marosludas mellett Marosvásárhely, Nyárádtő, Maroskeresztúr, Kozmatelke, Marosszentkirály, Marosszentgyörgy, Marosszentanna, Jedd és Koronka. Ezeken a településeken két hétig kizárólag online folyik az oktatás.

A prefektúra közleménye szerint a megyei vészhelyzeti bizottság arról is döntött, hogy a 1,5 és 3 ezrelék közötti fertőzöttségi kategóriába sorolja mától a következő településeket: Alsóbölkény, Marosbogát, Marossárpatak, Mezőméhes, Mezőpanit, Görgényoroszfalu, Backamadaras, Szászrégen, Uzdiszentpéter, Mezősámsond és Székelyvécke. Ezeken a településeken védőmaszkot kell viselni a zsúfolt helyeken, az oktatás pedig hibrid módon zajlik.

Forrás: pontmaros.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése