péntek, március 04, 2022

Több mint 150 ukrajnai menekült befogadására készült fel Marosludas

A Román Vöröskereszt által indított humanitárius kampányra reagálva a marosludasi Pompeiu Hărășteanu Művelődési Házban megszervezik az ukrajnai háborús menekültek megsegítésére szolgáló gyűjtőközpontot.

Az adományok gyűjtésének koordinálásában a karitatív szervezet mellett részt vesznek a városháza munkatársai is. Csak olyan termékeket, szükségcikkeket fogadnak, amelyeket a Román Vöröskereszt Maros Megyei Szervezetének kirendeltsége kért, azaz tartós, megfelelően lezárt élelmiszereket, higiéniai cikkeket, fehérneműt, zoknit, pelenkát, takarót, ágyneműt, paplant, hálózsákot, zseblámpát és telefontöltésre alkalmas külső akkumulátorokat. A civil szervezet munkatársai arra kérik a segíteni akaró lakosságot, figyeljenek oda, hogy az élelmiszer, valamint egyéb használati cikkek érvényességi ideje ne legyen lejárva.

A gyűjtőközpont naponta 8 és 18 óra között fogadja a felajánlásokat. Az anyagi és más formájú támogatások mellett a marosludasi lakosság több tagja felajánlotta, hogy otthonában fogadja az ukrajnai menekülteket, függetlenül a nemzeti hozzátartozásuktól.

„A menekültek befogadására meghirdetett akciónkra többen is jelentkeztek városunkban. Az összegyűjtött információk szerint Marosludason több mint 150 menekültnek ajánlottak fel a város lakosai szálláslehetőséget” – tájékoztatott Cristian Moldovan, Marosludas polgármestere. Hozzátette, reméli, hogy további hasonló felajánlások még érkeznek, hiszen a szomszéd országból egyre többen jönnek át Romániába.

Maros megyében az ukrajnai menekülteket megsegítő akciót a prefektúra irányítja, amely folyamatosan együttműködik a Román Vöröskereszt Maros Megyei Szervezetével annak érdekében, hogy a segélyek célzottan és hatékonyan juthassanak el a rászorulókhoz.

Forrás: Maszol.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése