péntek, március 04, 2022

Városfejlesztési projektek Marosludason

A Marosludasi Polgármesteri Hivatal a város infrastruktúrájának fejlesztése érdekében több projektet készített elő. Ezenkívül olyan tervek kivitelezése következik, amelyek finanszírozását pályázattal nyerték el. Ha minden beütemezett munkálat elkezdődik, akkor a város több pontján várható építkezés. Ezekről Kis István, Marosludas alpolgármestere számolt be lapunknak. 

Utcák aszfaltozását tervezik

Marosludas két pályázatot nyújtott be a Saligny program keretében, mindkettő az úthálózat javítását szolgálja. 

– Egyik a város régi főtére körüli utcákra vonatkozik, azokra, amelyeken még nincs aszfaltburkolat. A temetők felé vezető 300 méteres utca nagyon rossz állapotban van, ezt is befoglaltuk a tervbe, melynek értéke 22 millió lej. Egy másik projekt a tömbháznegyedek utcáira vonatkozik, ahol 30-40-50 éve nem javították a burkolatot. Ennek az értéke 32 millió lej. Ezekre a pályázatokra várjuk az eredményt. Rövidesen elindul a közvilágítás felújítása, amire közel öt éve nyertünk pályázatot, s azóta húzódik a finanszírozás – tájékoztatott az alpolgármester.

Bölcsőde épül, felújítják a művelődési házat

Uniós alapokból idén elkezdődik a bölcsőde építése, és rövidesen hozzáfognak a művelődési ház teljes felújításához. Ezt a munkálatot egy kolozsvári cég nyerte el, ugyanaz, amelyik a 2-es számú általános iskola teljes felújításán és bővítésén dolgozik. A művelődési ház felújítását közel 5 millió lejből valósítják meg. A korszerűsítésre nagy szükség van, mert ez az épület már nem felel meg művelődési rendezvények, színvonalas előadások szervezésére, eredetileg gyűlésteremnek épült.

Korszerűsítik a Maros-hidat

Az alpolgármester beszámolt arról, hogy tervben van a Maros-híd teljes felújítása.

– A munkálat kezdési időpontját még nem tudni pontosan, erre valószínűleg már idén sor kerül, a műszaki bizottság Bukarestben megszerezte a végső jóváhagyást. A híd felújítása a fejlesztési minisztérium hatáskörébe tartozik. A munkálatok előreláthatólag egy éven át tartanak, ami azt jelenti, hogy ez idő alatt korlátozásokra, lezárásra és forgalmi dugókra kell számítani. Ez kellemetlenül érinti a gépkocsivezetőket, gyalogosokat egyaránt – mondta az alpolgármester.

Forrás: Népújság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése