csütörtök, április 21, 2022

Május elsejére halasztják a fizetős parkolási rendszer bevezetését Marosludason

Marosludas polgármesteri hivatalának tájékoztatása szerint a fizetős parkolás bevezetése azért tolódik május elsejére, mivel a belvárosi parkolóhelyek díjfizetési informatikai rendszerének kidolgozását még nem fejezték be.

A városháza korábban bejelentette, bevezeti a belvárosi parkolóhelyek díjfizetési rendszerét, amely a város nagy forgalmú zónáiban, a zsúfolt helyeken lesz érvényes. A rendszert forgalommegfigyelés alapján és a parkolóhelyek számát figyelembe véve hozzák létre.

A városvezetés azt reméli, hogy a fizetéses parkolás bevezetésével több parkolóhely is felszabadul a város zsúfolt részein, illetve azt, hogy ennek köszönhetően könnyebb lesz megállni a központban.

„A parkolási díjat csak a körúton és néhány, a körút melletti zsúfolt utcában vezetjük be. Több parkolóhelyet szeretnénk a központban, mert a város túlzsúfolt, és általában nyolc és tizenhat óra között a központban vagy nincs, vagy túl kevés a parkolóhely” – tájékoztatott Ioan Moldovan, Marosludas polgármestere.

Mint fogalmazott, aki Marosludas központjában szeretne parkolni, annak különböző időtartamokra lesz lehetősége parkolási díjat fizetni, ugyanakkor a befizetést több módon is megteheti. A parkolni szándékozó autóvezetők SMS-ben, a TPARK applikáción keresztül vagy a polgármesteri hivatal által felállított pénztáraknál vásárolt kaparós jegyek kiváltásával tudnak majd fizetni. A kaparós jegyeket előre is meg lehet majd vásárolni, és csak akkor kell használni, ha az illető sofőr a fizetős parkolók valamelyikét igénybe venné.

A parkolási díj minimum 30 percre lesz érvényes, ennek az ára 1 lej, de lesz lehetőség egyórás, kétórás, egynapos, havi, negyedéves, féléves vagy éves előfizetésre is. Az éves parkolási díj 1000 lejbe kerül – részletezte az elöljáró.

Marosludas központjában a helyi lakosoknak nem lesz parkolási kedvezményük, de ennek módosításáról a közeljövőben tárgyalhat az önkormányzat. Fontos részlet az is, hogy – más városokkal ellentétben – a parkolás időtartamát nem korlátozzák – összegezte a polgármester.

Forrás: Maszol.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése