szerda, augusztus 10, 2022

Új építőket hirdettek a Maroskece-Aranyosgyéres autópályaszakasz befejezésére

Egy osztrák-német konzorcium nyerte az észak-erdélyi autópálya Maroskece és Aranyosgyéres közötti szakaszának megtervezésére és kivitelezésére kiírt versenytárgyalást – írja az Agerpres a szállításügyi miniszter által Facebookon közzétett bejegyzésre hivatkozva.

Sorin Grindeanu tájékoztatása szint a Strabag Kft. és a Geiger Transilvania Kft. 420,34 millió lejért (áfa nélkül) vállalta a munkálatok elvégzését. A konzorciumnak a szerződés aláírása után három hónap áll a rendelkezésére a tervezésre és 18 hónap a kivitelezésre. A munkálatokat vissza nem térítendő uniós alapokból finanszírozzák.

A közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR) korábbi közlése szerint a szerződést csak az esetleges fellebbezések elbírálása után írják alá az osztrák-német konzorciummal.

A CNAIR először 2015 februárjában kötött szerződést a Maroskece – Aranyosgyéres szakasz építésére egy hazai vállalattal, de csak 2016 májusában adta át a munkaterepet az építőnek, amely ellen később csődeljárás indult. Az útépítővel tavaly márciusban bontottak szerződést. Ezt követően 2022 január végén újabb cégcsoportosulást hirdettek ki győztesnek, a Strabag viszont sikerrel megtámadta a licit eredményhirdetését.

Nem ez lesz az első szakasz, amelyet a Strabag és a Geiger épít az észak-erdélyi autópályán. A Strabag építette a Marosvásárhely – Nyáráadtő (4,5 kilométeres szakasz, amelyhez 4,7 kilométer bekötőút is tartozik), valamint a Nyáráadtő – Marosugra (10,11 kilométer) szakaszt, míg a Geiger a Marosugra – Radnót (3,6 kilométer) szakaszt készítette el jelentősebb késlekedés nélkül.

Forrás: Transtelex

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése