csütörtök, május 02, 2024

Kétszáz főt foglalkoztató üzemet zárnak be Marosludason

Bezárja egyik erdélyi gyárát a kábelgyártó Leoni a „drasztikusan csökkenő megrendelések” miatt – írta a vállalat közlését idézve az economedia.ro. 

A marosludasi üzemben körülbelül 200 fő dolgozik. A gyárbezárás hírére az alkalmazottak kedden spontán tiltakozó akcióba kezdtek, annak ellenére, hogy a cégvezetés felajánlotta, tovább dolgozhatnak a vállalat aradi vagy besztercei üzemeiben. A cég közlése szerint a Leoni a megrendelése „drasztikusan csökkenése” miatt döntött a marosludasi üzem bezárásáról. „Az autógyártók kénytelenek átállni a benzines és gázolajos motorokról az elektromos és hibrid motorokra, azonban az elektromos autók után járó szubvenció valamennyi európai országban csökkent, ami nem segíti elő az eladásokat” – idézi az economedia.ro Andrei Rusut, a cég kommunikációs felelősét. Az 1917-ben alapított német Leoni a világ egyik vezető kábelgyártója. A cégcsoport 2000 óta van jelen Romániában.

A Leoni Wiring Systems Romania 2023 júniusában nyitotta meg a tizedik romániai üzemét a Bihar megyei Belényesben. Ezekben, valamint a Kolozsváron működő, az egész cégcsoport számára humán erőforrással kapcsolatos szolgáltatásokat végző Shared Service Center Leoni központban mintegy 12 ezer fő dolgozik. A vállalat 23 500 féle terméket gyárt Romániában. 

Forrás: Krónika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése