hétfő, június 23, 2014

Halálos baleset Marosludas közelében

Súlyos közúti baleset történt az E60-as nemzetközi út Radnót–Marosludas közötti szakaszán, Marosbogát körzetében hétfőn délben. A szerencsétlenségben egy személy életét vesztette, nyolcan pedig megsérültek.

A ludasi hegyen egy 8+1 férőhelyes, külföldi rendszámmal közlekedő személygépkocsi eddig még ismeretlen okból egy éles jobbkanyarban áttért a menetirány szerinti bal oldali útsávra, ahol frontálisan ütközött egy szemből jövő, szabályosan közlekedő nyergesvontatóval – tájékoztatott a Maros megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Andreea Pop. A balesetnek egy halálos áldozata van, három személy súlyosan, öt pedig könnyebben sérült. A sérültek között négy gyerek is van – tájékoztatott a szóvivő, aki cáfolta a központi sajtóban szárnyra kapott információt, miszerint tizenegy személy sérült volna meg.
Amint a rohammentő szolgálat egyik munkatársától értesültünk, a mentőhelikopter kétszer is fordult, hogy a sérülteket be tudja szállítani a marosvásárhelyi sürgősségi kórházba.

A sürgősségi rohammentő-szolgálat feszítővágó segítségével szabadította ki a személyautóba és a nyergesvontató fülkéjébe szorult sérülteket. Délután 3 órakor a Marosludas–Radnót útszakaszon még teljes forgalomkorlátozás volt érvényben a baleset miatt.
Lucian Archiudean, a megyei közlekedésrendészet vezetője az Agerpresnek elmondta, összesen tizenketten tartózkodtak a balesetben érintett két járműben, közülük a két gépkocsivezető maradt csak sértetlen. Az ő közlése szerint a halálos áldozaton kívül négy súlyosabb, s öt könnyebb sérültje van a balesetnek. Késő délután egy közlekedési sávot megnyitottak már a forgalom előtt, de egy megfelelő daru hiányában a nyergesvontatót még nem tudták eltakarítani az úttestről. Ez a helyzet mindig előáll, amikor nagy teherjárművek baleseteznek a megyében, számolt be az Agerpresnek Archiudean.

Forrás: Székelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése