hétfő, május 18, 2015

Átadják az uszodát, korszerűsítik a piacot

Fotó: Ovidiu Spătar
Marosludas évről évre szebb, a változás szembetűnő, a városgazdák igyekezete meglátszik. Most is nagyszabású munkálatok folynak a városban – tájékoztatott Kis István alpolgármester.

Szabadidős közösségi teret alakítanak ki
A marosludasi Poliklinika utcát teljesen felújítják, „felbombázták” a hetipiacot is, ahonnan eltávolítják a régi betonasztalokat, járólapokkal burkolják az egész teret, ami körülbelül 7000 négyzetméternyi felület. A régi asztalokat mobil piaci asztalokra cserélik, amelyeket alkalomadtán könnyen el lehet távolítani.
Azon túlmenően, hogy továbbra is itt fog működni a keddi hetipiac, az a cél, hogy a tér szabadidős közösségi, városnapi rendezvényekre alkalmas legyen.
A piac felújításai munkálatai 700.000 lejbe kerülnek, amit a helyi költségvetésből és a piacigazgatóság saját bevételeiből fedeznek.

Készen van az uszoda 
Egy hónapon belül átadják az uszodát, amelynek kivitelezési terve az előző polgármester idejében készült. Ezért a köznyelvben Udrea-féle úszómedencének is nevezik. Nagyon tetszetős épület, külső kivitelezése igényesnek mutatkozik. A marosludasiak nagyon rég várnak erre a létesítményre, amely a sportcsarnok közelében kapott helyet. A két épület között levő téren játszóteret alakítanak ki, ennek berendezését a cukorgyár finanszírozza, 150.000 lejt adnak erre a célra.

11,4 km utat aszfaltoznak le
Több mint 11 kilométer út aszfaltozására írtak alá szerződést, a licitet a Geiger cég nyerte el. A projektben szereplő első utcák aszfaltozásához rövidesen, egy hónapon belül hozzá is fognak. Ezek az utcák: a Mărăşeşti, az Aurel Vlaicu, a Szőlős, a Dorului és a Traian. Az aszfaltozás alternatív módszerekkel történik, ígéret van rá, hogy a kormány a pénzt folyamatosan folyósítja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése