hétfő, május 25, 2015

Challenge-kupa győztes Tálas Huba!

Tálas Huba, a Székelyudvahelyi Kézilabda Club marosludasi játékosa csapatával a klub tíz éves fennállásának legnagyobb sikerét érték el, megnyerték a Challenge-kupát.

Négygólos különbséget kellett ledolgoznia a Székelyudvarhelyi KC-nak a Challenge Kupa döntőjében, miután az odavágó első összecsapásán 32–28 arányban szenvedett vereséget a portugál ABC Braga otthonában. Ezt a hátrányt kellett ledolgoznia, hogy magasba emelhessük a serleget.

Ünnepre készült a város, a szurkolók megtöltötték a városi sportcsarnokot, telt ház előtt indult a finálé második felvonása. A portugálok kezdték jobban a mérkőzést, az első félidő első felében végig ők irányították a játékot, vezettek egy-két góllal.

A fiúk a pihenő előtt összekapták magukat, sokkal jobb védekezésnek, pontosabb támadásoknak köszönhetően sikerült megfordítaniuk az állást, úgy, a pihenőre úgy mehettünk, hogy szinte ledolgoztuk az odavágón szerzett hátrányt.

A második játékrész teljesen más volt, végig az SzKC irányított, már a félidő elején megszerezte azt a különbséget, amelyre szüksége volt, hogy megnyerje a kiírást. A kézilabdázók, a csapat nem adta alább, folyamatosan növelte az előnyt, fokozatosan húzott el.

A végjátékban már nem volt kérdéses, hogy kié lesz a trófea. Együtt örült, ünnepelt a szurkolótábor, a játékosok, a szakmai stáb. Egy csapat, egy város diadala volt ez, melynek végén meglett a munka eredménye.

A Székelyudvarhelyi KC megnyerte a Challenge Kupa 2014/15-ös kiírását, ezzel pedig a olyan magasságba emelte a klubot, amit a megalapítása óta megfogalmazott az elnök, dr. Verestóy Attila elnök: letettük a kézjegyünket a kézilabda világába.

Challenge Kupa, döntő, visszavágó:

Székelyudvarhelyi KC–ABC Braga 32–25 (18–15)
Összesítésben: 60–57.
Gól: Mihalcea 8, Kuzmanoszki 7, Rusia 4, Majnov, Ramba 3-3, Ferenczi, Komporály, Onyejkwe, Sipos, Sipos, Szász, Tálas 1-1.
Hetesek: 8/, illetve 5/3.
Kiállítások: 8–12 perc.

Forrás: szkc.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése