kedd, október 18, 2016

Megújult a járóbeteg-rendelő – nyugati színvonal

– Nagyon szép és korszerű lett a poliklinika, amelynek nemcsak az  épületét újították fel, látták el felvonóval, hanem a tizenhét kabinet és a laboratórium felszereltsége is teljesen új. A projekt összértéke 7,5 millió lej, amiből az uniós támogatás 4,5 millió lej volt, a román kormány közel kétmillió lejjel járult hozzá, míg az önkormányzat önrésze közel egymillió lej volt. A munkálatokat tavasszal fejezték be, amikor az orvosi berendezéseket is üzembe helyezték, például öt elektrokardiográfot, sterilizátort, hematológiai készüléket, bronchoszkópokat stb. A projektet Şofron Daniel Petrică koordinálta, a kivitelező a marosvásárhelyi Construct Mapcom Kft volt – mondta Kis István alpolgármester.

A helyszínen meggyőződhettünk, hogy milyen más a belépő közérzete egy tiszta, ragyogó, modern, világos és vadonatúj poliklinikán. 

Ilyen Marosvásárhelyen sincs! Örülök, hogy megérhettem! – mondta Szép Piroska laborasszisztens, aki 43 éve dolgozik a szakmában. Örömmel kalauzolt végig a folyosókon, s engedett bekukkintani a laborokba, ahol naponta 500-600 véranalízist is végeznek, többek között Bologa Tatiana és Sepsi Melinda vegyészek segítségével. 

Forrás: Népújság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése