kedd, május 18, 2021

A legnagyobb terv a művelődési ház felújítása

A város idei költségvetéséről, a kihívásokról, a tervekről, a kivitelezésre váró munkákról Kis Istvánnal, a város alpolgármesterével beszélgettünk. 

– A város költségvetése a tavalyihoz hasonló, 64,8 millió lej. Ebből 31,5 millió lejt működésre, 33,2 milliót beruházásokra fordítunk. A költségvetés beruházási részét az uniós forrásokból származó összegek növelik – tájékoztatott az alpolgármester. 

– Milyen beruházásokra lehet számítani? 

– Uniós projekt révén új bölcsődét szeretnénk építeni, az idén el is kezdődik a munka. A közvilágítást is korszerűsítenénk, ami négy-öt éve húzódik. A legnagyobb projekt a városi művelődési ház felújítása, melynek finanszírozási szerződését két hónappal ezelőtt írtuk alá. Értéke 8 millió lej. Erre a felújításra nagyon vártunk, hiszen nagy az igény rá, ahol a színházi előadásokat, rendezvényeket zavartalanul meg lehet tartani. A mostani terem több mint 500 férőhelyes, azonban ezt nem előadások tartására, hanem gyűlésteremnek építették. A teljes felújítás mellett az épületet bővítik is. Az új épületrészbe a városi könyvtárat költöztetjük, hogy megfelelő helyet kapjon végre az intézmény. A következő időszakban hirdetnek licitet a tervezésre és a kivitelezésre. Remélhetőleg komoly cégek nyerik el. Az idénre tervben van még hat tömbház hőszigetelése, továbbá az Andrássytelepen áthaladó megyei út 2,5 kilométeres szakaszának felújítása, a telep közepétől Eckentelepig. Uniós projekttel bővítjük a 2-es iskola épületét. Tervezzük a tömbháznegyedek utcáinak, járdáinak felújítását, aszfaltozását, hiszen ezek nagyon rossz állapotban vannak, soha nem voltak leaszfaltozva – mondta az alpolgármester. 

Forrás: Népújság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése