szerda, szeptember 27, 2023

„Szétverték” a művelődési házat

A városnak vannak nyertes pályázatai, a finanszírozás biztosított, akarat is van, s mégsem haladnak azokkal a munkákkal, amelyeket elkezdtek – tájékoztatott Kis István alpolgármester. 

Ebből kiindulva látogattuk meg a „szétvert” művelődési házat, amelyet 7,6 millió lej értékű uniós projektből újítanak fel és bővítenek ki. Egy kolozsvári vállalkozó, a Routsone nyerte meg a munkálatokat, de egy Fehér megyei alvállalkozónak adta át a kivitelezést. Az történt, mint nagyon sokszor más objektumok esetében is, hogy a cégek többfele pályáznak, megnyerik a munkát, de a vállaltakat nem tudják teljesíteni, mert nem rendelkeznek elegendő munkaerővel. 

A kivitelező egyelőre ott tart, hogy szétbontotta az épületet, csupán a falak és a tető maradt meg. Mindenütt a bontás nyomai, a törmelék, a felszedett padozat, kivett nyílászárók éktelenkednek. 

– Ezután következik a lényeg, a tulajdonképpeni építkezés, amit  2024 végére kell befejezni. Az épület egy emeletet is kap, korszerű művelődési házat, előadótermet, gyűléstermet, könyvtárat alakítanak ki – mondta az alpolgármester.

Forrás: Népújság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése