kedd, szeptember 03, 2013

Új osztálytermek, önerőből

A marosludasi ipari szakközépiskola rég nem került az érdeklődési körünkbe, pedig itt is mindig történik valami. Most tanévkezdés előtt látogattuk meg a tanintézményt, ahol Botezan Claudia igazgató fogadott.
Az iskolában – technológiai líceum a neve – elméleti osztályok is működnek: román nyelvű matematika-informatika, természettudomány, természettudomány–angol intenzív osztály, filológia, továbbá elektrotechnika, mechatronika, autószerelői, textilipari és szakiskolai osztály. A magyar anyanyelvű diákok természettudomány profilú osztályba iratkozhatnak. Mondhatnánk, nagyüzem ez a középiskola, hiszen több mint ezer helybeli és környékbeli diák tanul itt.
A nagy létszámra való tekintettel új osztálytermekre van szükség, ezért az iskola egyik épületszárnyában, a legfelső emeleten hat új osztálytermet alakítanak ki. A munkálatokat önerőből végzik, ami azt jelenti, hogy az anyagi erőforrást saját maguk, az étkezde bérbeadásából teremtették elő. A munkálatok értéke 40.000 lej. Az osztálytermeket úgy alakítják ki, hogy a kisebb termeket elválasztó falakat kiverik, így tágasabb helyiségeket nyernek. Felszedik a régi padozatot, a burkolatokat és újakra cserélik. Tanévkezdésre a termek majd készen állnak a diákok fogadására.


Forrás: Népújság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése