kedd, szeptember 03, 2013

Ünnepelt a város és a telepek

Vasárnap harmadik alkalommal szervezték meg a Marosludasi Magyar Napot, amelybe a hozzá tartozó telepek is bekapcsolódtak. A Petőfi Sándor-szobor-avatás kivételével tulajdonképpen Andrássytelepen, a Petőfi Sándor Általános Iskola udvarán zajlottak az események. 

A szervező, a helyi RMDSZ úgy állította össze a programot, hogy minden korosztály érezze, neki is és róla is szól a magyar nap. Kis István alpolgármester becslése szerint több mint 700 lakost „mozgatott meg” a rendezvény.
A gyermekprogramok Takács Teréz, László Aletta, Kodori Olga és Székely Tímea tanítónők vezetésével zajlottak, aztán következtek a focimérkőzések, amelyekre négy csapat nevezett be, a ludasiak, az andrássytelepiek, az eczkentelepiek és a radnótiak. A bajnokságot a radnótiak nyerték.
Miközben a délelőtti események zajlottak, a bográcsokban már rotyogott a gulyás, hiszen a látogatókat, a meghívottakat meg kellett vendégelni.
Az ünnepélyes megnyitót kora délután tartották meg, amelyen részt vettek a Petőfi-szobor avatására érkezett hivatalos vendégek, köztük dr. Zsigmond Barna-Pál csíkszeredai főkonzul és Borbély László képviselő.
Ugyancsak kora délután lépett fel Kiss Ildikó népdalénekes, a Malozsa együttes és táncosai, továbbá a kolozsvári opera- és operetténekesek alkotta Operettisszimó együttes. Fellépett még Fekete Tímea, aki könnyűzenét énekelt, táncolt a helyiek híres Hajdina néptáncegyüttese, este nyolc órától pedig állt a bál.
A rendezvényt a helyi önkormányzat 10 ezer lejjel támogatta, a helyi vállalkozók további 4000 lejt adományoztak a sikeres magyar nap lebonyolításához.


Forrás: Népújság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése