hétfő, november 11, 2013

Osztják az élelmiszercsomagokat

Már a múlt héten elkezdték kiosztani az unió által biztosított segélycsomagokat Marosludason. Idén 1750 személy, kisjövedelmű, hátrányos helyzetű és munkanélküli részesül a közel 40 kilogrammos élelmiszercsomagban – tájékoztatott Kis István alpolgármester. Ottjártunkkor kis szekerekkel, gépkocsikkal várakoztak, hogy átvegyék és hazaszállítsák az élelmiszert. Tolongást, vitát és elégedetlenséget nem tapasztaltunk, mint egyes nagyvárosokban, hiszen előzetes értesítés és beosztás szerint érkeznek az emberek. Naponta 150 személynek sikerül átadni az élelmiszercsomagot, amiből a méz hiányzik, holott a lista ezt a terméket is tartalmazza. A többi termék maradéktalanul raktáron van.

A segélycsomag körülbelül 40 kilogramm, ami 18 kg fehér lisztet, 9 kg puliszkalisztet, 3 kg cukrot, 50 dkg száraz tésztát, 80 dkg zakuszkát, 80 dkg paradicsomkonzervet, 1,2 kg húskonzervet tartalmaz.
A csomagok kiosztásának első szakasza december 6-án zárul. Miért első? Azért, mert jelenleg azok a személyek kapnak élelmiszert, akik október 30-án eleget tettek a feltételeknek. Azonban időközben a jogosultak listája változott, van, akik lekerültek a listáról, de a nekik járó élelmiszert nem küldik vissza. Ezt a mennyiséget azoknak osztják ki, akiknek időközben változott az anyagi helyzetük, illetve besorolásuk, és jogosultakká váltak.


Forrás: Népújság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése