kedd, szeptember 26, 2017

24-en az óvodában

Andrássytelepen népes gyermekcsoport lakja be az óvodát, 24-en vannak. Óvónőik Szalai Izabella és Balogh Katalin. Utóbbival beszélgettünk, miközben a kicsiknek éppen déli takarodót fújtak, s ágyacskáikban szép sorban aludtak. Néhány kivétellel, mert ugye mindig akad egy-kettő, aki délben nem szenderül álomra.

– Az óvodába járó gyermekek nagy része napközis, heten a rövid programon vesznek részt. A gyerekeket innen helyből és a környező telepekről hozzák. 13-an előkészítő csoportba járnak, jövőre Ludasra fognak járni iskolába. Tehát gyerek van, velük akár itt, Andrássytelepen is lehetne osztályt indítani, hogy ne álljon üresen az épület – tájékoztatott az óvónő, aki azt is elmondta, hogy a magyar tannyelvű óvodai csoportban hat román anyanyelvű gyermek is van, akiket a szülők nemcsak kényszerűségből írattak ide, hanem azért, hogy a gyermekek megtanuljanak magyarul. A szülők között vannak olyanok, akik szintén magyar óvodába jártak, s hasznukra vált. Ezért is döntöttek a magyar óvoda mellett. 

Az óvoda tiszta, világos, derűs termeit, tiszta, rendezett mosdóját nézve, az óvónők kedvességét tekintve, bárki jó szívvel adhatja ide gyermekét, mert semmivel sem alábbvaló, mint bármelyik városi tanintézmény. 

Forrás: Népújság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése