szerda, szeptember 13, 2017

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült Tóth Sándor, a Hajdína vezetője

Az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából tizenegy erdélyinek adományozott állami kitüntetést Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, elismerve a közösségért, nemzetért tett fáradozásaikat és tevékenységüket. A díjakat a kitüntetettek kedden vehették át Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán, a Lázár-ház eskütermében.

Erdély több pontjáról érkeztek ünnepeltek a keddi díjátadóra, amelyen ezúttal – is – több személy munkáját ismerte el Magyarország államfője, Áder János.

Az állami kitüntetéseket Farkas Balázs ideiglenes ügyvezető konzul adta át, Márdirosz Ágnes színművész versmondásával, valamint a Csíki Kamarazenekar előadásával tették ünnepélyesebbé a hangulatot.

Tóth Sándort, marosludasi pedagógust, a Hajdina, Pohánka és Tatárka néptánc együttesek alapító tagját és vezetőjét, Áder János Magyarország köztársasági elnöke a szórványban élő magyarság nemzeti öntudatának és anyanyelvének megőrzését, valamint a népzenei hagyományok ápolását szolgáló értékőrző munkája elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesítette.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése