kedd, szeptember 26, 2017

Az autópályára várnak?

A reggeli és a nyári csúcsforgalomban elviselhetetlenné váltak a forgalmi dugók a Marosludason áthaladó E60-as nemzetközi úton. Augusztusban, amikor megnő a forgalom, naponta 18 ezer gépjármű halad át a településen, aminek jelentős része kamion. A városvezetés megoldást keresett arra, hogy folyamatossá tegye a forgalmat, figyelembe véve a gyalogosok szempontjait is, de egyelőre tehetetlenül áll, megoldás híján, miközben a város központját, a polgármesteri hivatal előtti parkot, a tömbháznegyedeket, az utcákat hangulatossá, rendbe tették. 

– A városon 3 kilométeren halad át a nemzetközi út. Reggel 7.40 és 8.15 óra között, amikor a gyermekek iskolába mennek, „bedugul” a város, a gépkocsik csak araszolnak. Az 1-es iskola előtti gyalogátjáróknál át kell engedni a gyerekeket az úttesten, ezért leáll a forgalom. Aztán az iskola környékén gépkocsival parkoló szülők is lelassítják a közlekedést. Felvettük a kapcsolatot az országos útügyi igazgatóság megyei kirendeltségével, Gheorghe Ispas igazgatóval, de megoldást nem ajánlott – nyilatkozta lapunknak Kis István alpolgármester. – Ahhoz, hogy az iskolához gombos stoplámpát szerelhessünk, 2-3 évet kell várni. Pedig felajánlottuk, hogy a város pénzén megoldjuk a felszerelésüket. Ez azért is fontos, mivel voltak már balesetek.

– Láttuk, hogy az igen megrongálódott vasúti átjárón a síneken is nagyon nehezen hajtanak át a gépkocsik. Lelassítanak, s lépésben haladnak, miközben a sínek csattognak. Félelmetesnek, balesetveszélyesnek tűnt. 

– Igen. Ezt is tudjuk, próbáltunk intézkedni. De kiderült, hogy a CFR átadta a vonalat a Regiotransnak, egyik a másikra hárítja a felelősséget, de nem teszik könnyen járhatóvá a vasúti átkelőt, hogy a forgalmat könnyítsék. Mindenki azt mondja, hogy a város forgalma csökkenni fog, mihelyt megépül az autópálya. Igen, de Ludason még neki sem fogtak a munkálatoknak – fogalmazott az alpolgármester. 

Forrás: Népújság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése