csütörtök, szeptember 14, 2017

Fekete Károly kapusedzőre bízzák az ASA irányítását

Benedek Imre megerősítette, hogy az elmúlt időszakban saját pénzén támogatta a bizonytalan anyagi helyzetben levő Marosvásárhelyi ASA-t, amely kiváló szezonkezdetet tudhat maga mögött a másodosztályban. Közben kiderült, hogy a folytatásban Fekete Károly kapusedző készíti fel a második helyen álló együttest.

A marosvásárhelyi együttes klubmenedzseri tisztségéből múlt héten távozó Gheorghe Dinu a Digi Sport élő televíziós műsorában beszélt arról, hogy az elmúlt időszakban az ASA-t Benedek Imre kardiológus főorvos „tartotta életben”. Dinu szerint Benedek Imre mindenben segítette a csapatot, és neki köszönhetően sikerült kialakítani azt a fiatal játékoskeretet, amellyel nagyon jó szintre értek, és versenyben vannak a feljutásért.

Átgondolja a további támogatást.
Megkeresésünkre Benedek Imre úgy nyilatkozott, régi vásárhelyinek tekinti magát, és mivel korábban jómaga is futballozott, nem tudja elképzelni a város életét élvonalbeli labdarúgó csapat nélkül. Hozzátette, az idők során a marosvásárhelyi klubok több sportágban, a futball mellett kézilabdában, vízilabdában és kosárlabdában kimagasló eredményeket értek el, így személy szerint mindent megtesz, hogy segítse ezeknek a csapatoknak a fennmaradását. Elismerte hogy az elmúlt hónapokban saját zsebéből segítette az ASA-t, mert Gheorghe Dinu meggyőző projektet mutatott be.

Távozásával azonban csomó kérdés merült fel benne, és most átgondolja, hogy van-e értelme a továbbiakban is segíteni a nehéz helyzetben levő klubot. Szerinte az egyetlen megoldás, ha az ASA megkapja a városi önkormányzattól a támogatást, és jól áttekinthető költségvetést dolgoz ki. 

Fekete Károllyal a kispadon folytatják.
Miután Bálint László vezetőedző távozott az ASA éléről, a csapatot Fekete Károly vezette az FC Argeș Pitești elleni, 2–1-re megnyert kiszálláson. A marosludasi kapusedzőt időközben kinevezték első számú edzőnek, ahogyan Cristian Chertes klubigazgató nyilatkozott a liga2.ro portálnak: „A vezetőség döntése szerint Fekete Károly a csapat vezetőedzője, de nem tudjuk, hogy hosszabb vagy rövid ideig marad. Egyelőre nagyon jó eredményt ért el Pitești-en, bár sokan azt mondták, hogy kikapunk, ennek ellenére az eddigi legjobb meccsünket játszottuk az idényben.” Fekete Károly nem először irányítja vezetőedzőként az ASA-t. Tavaly februárban és márciusban három mérkőzésen töltötte be ezt a tisztséget, akkor még az élvonalban, az együttes 1–0-ra verte az FC Botoșani-t, 0–0-t játszott a Kolozsvári CFR-rel és 2–0-ra vesztett a Pandurii Târgu Jiu ellen. Hét forduló után az ASA a második helyen áll a 2. Liga tabelláján, a következő, 8. fordulóban pedig hétfőn 18 órától hazai pályán játszik a Chindia Târgovişte elleni zárómérkőzésen.

Forrás: Székelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése