kedd, július 17, 2018

Molnár Tas Szilveszter 10-es matekből

Az érettségi vizsga után vagyunk, amikor számvetés készül a líceumi magyar nyelvű oktatásról. Székely Zoltán aligazgatóval és Szente István történelemtanárral beszélgettünk az eredményekről. 

– Idén nagyon jó évfolyam végzett a líceum magyar tagozatán. A végzősök közül 29-en jelentkeztek érettségi vizsgára, ebből az óvások előtti eredményhirdetés szerint 21-en vizsgáztak eredményesen. Közülük kiemelném Molnár Tas Szilvesztert, aki maximális jegyet, 10-est kapott matematikából. Ez a lehető legjobb eredmény egy különleges adottságú fiatalembertől, aki Kolozsvárra készül a vegyészmérnöki karra. A második tanuló, Opris Dóra az orvosira felvételizik, a harmadik, Mennyei József mérnöki karra jelentkezik. Tavaly is nagyon jó eredmények születtek a líceumban, az első két diák a magyar tagozaton végzett, Vári Andrea, aki a négy líceumi év alatt színtízes tanuló volt, a MOGYE orvostanhallgatója lett, a második tanulóval együtt. A többi végzős kolozsvári és marosvásárhelyi egyetemekre iratkozik. Reméljük, sikerrel.

– Hányan iratkoztak be IX. osztályba?

– Tizenkilenc gyermek iratkozott be, nem mind helyiek. Bízunk benne, hogy ők is ugyanilyen jól teljesítenek majd, mint a mostani végzősök – fogalmazott az aligazgató. 

Forrás: Népújság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése