kedd, július 17, 2018

Nagyon jó évfolyam végzett

Az 1-es Számú Általános Iskolában Aszalos Rozália aligazgató ismertette a tanév végi, illetve a végzősök képességvizsgáinak eredményeit.

– A magyar tagozaton a két osztályból idén 33 diák végezte el a nyolcadik osztályt, 32-en álltak vizsgára. A vizsgán ketten, László Angéla és Kodori Szidónia Andrea  magyarból 10-est kaptak. Büszkék vagyunk, hogy az eredményhirdető lista első 17 tanulója között 11-en a magyar tagozat diákjai. Meg kell jegyeznem, hogy Bologa Eduárd négy év alatt színtiszta 10-es tanuló volt, iskolai szinten a kisérettségin 5. lett, ő a Bolyai Farkas Elméleti Líceumban folytatja tanulmányait. Fülöp Bernadett négyévi átlaga 9,99 volt, ezek nagyon szép és biztató eredmények. Büszkék vagyunk, hogy magyar végzőseink körében 5,90 volt az utolsó osztályzat. A matematika- és a románnyelv-vizsga rontotta az eredményeket. A végzősök egy része a ludasi líceum magyar tagozatán folytatja tanulmányait, a többiek Nagyenyedre, Kolozsvárra, Marosvásárhelyre iratkoznak be. Sajnos, négyen a román tagozatra iratkoznak. Hiába próbáltuk meggyőzni őket és a szüleiket, nem jártunk sikerrel.

– Az alsóbb évfolyamokon is szép eredmények születtek; melyek ezek?

– A sportban elért eredményekkel kezdem: asztaliteniszben első helyet értek el a diákjaink a Gimnaziada veresenyen. A csapat tagjai: Ambrus Szilárd, Moldován Szidónia, Révész Tamás és Téglás Andrea. Edzőjük Cârpaci Alexandru. Nagyon büszkék vagyunk rájuk. Jó eredmények születtek a Zrínyi Ilona matematikaversenyen, ahol a legjobb vidéki iskola címet nyerték el a IV. osztályos diákok: Fülöp Andrea, Bükkösi Kriszta és Lelkes Tímea. A megyei vallásolimpián Kali Rebeka (VI.) és Aszalos Krisztina (VII.) harmadikok lettek. Szabó Kinga dicséretben részesült. Mindez azt bizonyítja, hogy nagyon jó pedagógusgárdával dolgozunk – fogalmazott az aligazgatónő. 

Forrás: Népújság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése