kedd, július 17, 2018

Nyáron sem teszik le a munkát

Még mielőtt a városban zajló munkáról szólnánk, meg kell jegyeznünk, hogy a zöldövezetek virággal tele parkokká változtak, a közterületeket szépen rendbe tették, a város hangulata jó benyomást kelt a látogatóban. Kis István, Marosludas alpolgármestere készségesen fogadott a hivatalban. A nyári időszak nem azt jelenti, hogy ilyenkor nincs tennivaló az önkormányzatnál, hogy leállt a munka. Ellenkezőleg.  

Két utcát javítanak meg

– A városban a legnagyobb munka jelenleg a Maros és Crângului utcában folyik, ahol aszfaltozunk és járdát építünk. Ez az Országos Településfejlesztési Program (PNDL) révén nyert pályázati finanszírozással valósul meg. A beruházás értéke közel 828 ezer lej. Az útszakaszok hossza összesen 800 méter. Nagy szükség volt erre a beruházásra, hiszen a lakosság már nehezményezte a rossz infrastruktúrát. A két utca felújítását augusztus 11-ig kell befejezni.

– Milyen más beruházások voltak, lesznek a városban? 

– Az Ifjúsági park felújításáról, nagyszabású uniós projektről van szó, most folyik az engedélyezés, idén nekifognak a munkának. Közben befejeztük a város stadionjának a rendezését, rendbe tettük az illemhelyeket, a mosdót, a bejáratot, hiszen a létesítményre egyre nagyobb az igény. Andrássytelepen, a Csurgó utcában bővítjük a vízhálózatot, amihez a lakók is hozzájárulnak. Továbbá a telepi kultúrotthonban a mennyezet javításán és az illemhelyek kialakításán kell dolgozni. Idén elkészül az új mennyezet. Szeretnénk elkezdeni a művelődési ház teljes felújítását, ami 2 millióba kerülne. A támogatást az Országos Beruházási Társaságtól, a CNI-től várjuk, azonban a pályázat még a várakozási listán van. 

– Nagyon szépek idén a zöldövezetek, ez is a városi önkormányzat hatáskörébe tartozik.

– A közterület-fenntartó osztályon 35-en dolgoznak, ebből nyolcan nők. Ők a virágkertészetben termelik meg a parkokba kiültetett virágokat. A férfialkalmazottak a zöldövezet karbantartását végzik, idén harmadszorra kaszáltattuk le a füvet a lakótelepeken.  

Magyar ház épül 

– Előző alkalommal a marosludasi magyar ház építésének lehetőségéről beszéltünk. Hogyan állnak ennek a fontos létesítménynek a megvalósításával?

– A szórványban élő magyar közösség a Marosludasért Kulturális Egyesület révén 67 ezer euró támogatást kapott a magyar kormánytól erre. Az Epres utcában 20 ezer euróért megvásároltunk egy 17,5 áras telket, a tervek szerint év végére pirosban fog állni az épület. 

Forrás: Népújság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése