kedd, június 09, 2020

Emlékbe szájmaszk a végzős diákoknak

Idén elmaradt a ballagás, befejezetlenül, tátongó ürességgel ért véget az iskola a nyolcadikosok és a tizenkettedikesek számára. Pedig a ballagás életre szóló esemény, olyan életérzés, ami semmivel nem pótolható. 

Marosludason a helyi líceum magyar tagozatán 17 diák végzett, sokan közülük a továbbtanulást választják, egyetemre jelentkeznek. A végzős diákok osztályfőnöke Kis Tímea angol szakos tanárnő volt, az ő ötlete volt, hogy végzős diákjai szájmaszkot is kapjanak ajándékba. 

Bár az osztály tanulói létszámban sokkal kevesebben vannak, mint a román tagozatosok, mégis a legjobb tanulók a magyar osztályból kerültek ki. A négy líceumi év osztályzatai alapján Suciu Tünde Renáta lett az évfolyamelső, őt Ferenczi Andrea követi. Mindez bizonyítja, hogy Marosludason magyar tannyelvű osztályban is lehet jól és eredményesen tanulni, amit különben az előző évfolyamok is igazoltak. 

Az 1-es Számú Általános Iskolában 30 nyolcadikos végez, osztályfőnökük Enyedi Erika tanárnő. 

Miután március 11-e óta nem járnak iskolába, csak online folyt az oktatás, a végzősök megkezdték a felkészítő órákat a járványügyi előírásoknak megfelelő szabályok szerint. 

A magyar osztályok végzőseinek sok sikert az érettségi és a képességvizsgákon!

Forrás: Népújság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése