kedd, március 12, 2024

A próbaérettségi jó tudásmérő

A múlt héten zajló próbaérettségin a líceum magyar tannyelvű XII. D osztályából 17 diák vett részt – tájékoztatott Székely Zoltán aligazgató. 

A magyar anyanyelvű diákoknak gondot jelentett a román vizsga, nehéznek találták a tételeket. Főleg azoknak okozott nehézséget, akik faluról, magyar környezetből – Magyarózdról, Magyarbükkösről, Istvánházáról – érkeztek a líceumba. A gyerekek úgy nőnek fel, hogy nincs kapcsolatuk román anyanyelvű gyerekekkel, a románt pedig még mindig nem idegen nyelvként oktatják.

– A próbaérettségi jó tudásmérő, az eredményekkel szembesülve tudják meg a diákok, hogy milyen szinten állnak. Ahhoz, hogy az érettségi vizsgán jó eredményeket érjenek el, folyamatosan kell ismételniük. A matek is nehéz, nagyon rá kell húzni, a tanáruk Kovács Imola, ő készíti fel a végzősöket az érettségire. Hogy milyen eredményekre számítunk? Közepesre, mert az osztály teljesítménye középszintű, vannak nagyon jók, vannak közepes és gyengébben teljesítő diákjaink, akik elvégzik a 12 osztályt, de nem fognak érettségizni – mondotta az aligazgató. 

A líceum jelenleg három projektet bonyolít, az összes iskolában okostáblákat, két okoslabort szerelnek fel, a szakiskolában munkavédelmi ruhát kapnak a diákok, a varrodát pedig teljesen felújítják és korszerű gépekkel látják el. 

Forrás: Népújság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése