hétfő, július 02, 2012

Bibliahét a telepen


Az Andrássy-telepi református templomban múlt héten szervezték meg az ökumenikus vakációs bibliahetet, amelyet Erdély-szerte a KOEN Alapítvány ernyője alatt bonyolítanak. A rendezvényen naponta több mint 80 gyerek és fiatal vett részt, többnyire telepiek, de vannak olyanok is, akik nagyszüleiknél vakációznak. A legkisebb cumis, a legnagyobb 15 éves.
A bibliahét Kali Barna református lelkész és Kali Tünde tiszteletes asszony odaadó munkája révén jöhetett létre. A templom megtelt élettel, énekkel, jókedvvel, vidámsággal. Ottjártunkkor éppen vetélkedő zajlott, a válaszok alapján rangsorolták a csapatokat.
– Az idei téma: Ezt látnod kell!, ami Elizeus próféta történetére épül. Minden napnak megvan az alapigéje, ami köré felépítettük a programot. Első nap Kásler Anna római katolikus vallású helyi postás olvasott fel, második nap Keresztes Judit tanítónő, harmadik nap Portik László adventista lelkész beszélt, negyedik nap pedig Tóth Sándor római katolikus főgondnok mondta a történetet. Utolsó nap a szülők estjét, délutánját szervezzük meg. A táborzáró napra Katona Sándor nyugalmazott református lelkészt is bevontuk, őt kértük fel, hogy a gulyást megfőzze. Örömmel vállalta – mondta Kali Tünde, miközben papírból angyalkákat hajtogatott, közösen a gyerekekkel.
Forrás: Népújság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése