hétfő, július 02, 2012

Magyar gyerek lett az évfolyamelső


Idén 32 gyerek végezte a nyolcadik osztályt az 1-es iskola magyar tagozatán, 29-en álltak végső megmérettetésre. Enyedi Mihály, az iskola aligazgatója szerint a VIII. D nagyon jó osztály volt, sok jó képességű gyerekkel. Az iskola évfolyamelsője Lázár Géza lett.
A képességvizsga eredményei a következőképpen alakultak: négy tanuló ért el 9-esen felüli osztályzatot, a legnagyobb 9,26, hét diák 8-9 közötti osztályzatot, két gyerek 7-8 közötti osztályzatot és nyolcan 5-7 közötti osztályzatot kaptak. Sajnos, 4-esnél kisebb általánosok is voltak, öt tanuló sorolható ebbe a csoportba.
– A képességvizsga általánosa a felvételi jegy 50 százalékát jelenti, így a gyengébben teljesítők is bejuthatnak középiskolába, mert a négyévi átlaguk erre feljogosítja őket. A legtöbb tanuló itt marad a líceum magyar osztályában, de vannak, akik Kolozsvárra mennek a Református Kollégiumba vagy más középiskolába. Mi azt szeretnénk, ha itt maradnának. Ami az idén induló ötödik osztályt illeti, a marosludasiak mellé három gyereket várunk Istvánházáról, négyet az Andrássy-telepről, négyet Csekelakáról. Marosbogátról is hoznak gyerekeket, bár ott összevont osztályokkal van V–VIII. osztályos magyar nyelvű oktatás.
Forrás: Népújság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése