szombat, február 13, 2016

Megalakult az Erdélyi Magyar Néppárt marosludasi szervezete

Ma, 2016. Február 13.-án tartotta alakuló ülését az Erdélyi Magyar Néppárt helyi szervezete Marosludason. 

Az alakuló ülésen, a helyi szervezet alapítótagjainak jelenlétében, a szervezet elnökének Vajda Tibor sportszakos tanárt választották, míg Gyarmati László sportszakos tanár lett a szervezet alelnöke. 
A szervezet alakuló gyűlésén a Maros megyei és a marosvásárhelyi Néppárt részéről Bereczki Ferenc megyei elnök, Kakassy Szilárd ügyvezető elnök és Mátyás Attila adminisztrációs igazgató vettek részt.
Az újonnan alakult helyi szervezet rövidtávú elsődleges célja egy megfelelő székhely megtalálása és berendezése, ahol a marosludasi és a környékbeli falvak közösségének érdekében tudjanak dolgozni. 

Az Erdélyi Magyar Néppárt egy jobboldali, autonomista és keresztény-konzervatív elveket valló alakulat. Politikai irányvonalát az európai jobbközép pártok családján belül alakítja, elődjének pedig a két világháború közötti Országos Magyar Pártot tekinti. Alapoz a magyar politika azon konzervatív és szabadelvű hagyományaira, amelyek Kemény Zsigmond, Deák Ferenc, Tisza István és Bethlen István, továbbá Jakabffy Elemér és Kós Károly politikai gondolkodásában megjelentek. Fő értékeink: a szabadság, a család, az erdélyiség, a nemzet, és a kereszténység morális értékeire alapozó demokrácia. (Forrás: Néppárt.eu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése