kedd, március 28, 2017

Extra tevékenységekkel teszik vonzóvá az iskolát

Január 9-től Aszalos Rozália vallás- és zenetanár személyében új aligazgatója van az 1-es Számú Általános Iskolának. 

Aszalos Rozália aligazgató 1997-től tanít a ludasi iskolában, a húszéves „régiség” garancia arra, hogy rálát az iskola életére, a belső és a közösségi viszonyokra. A tanári közösségben elismerést vívott ki, ezt bizonyítja, hogy 39 kolléga közül 29-en (14 magyar tagozatos és 25 román tagozatos) szavazott rá. 

– Enyedi Mihály kollégámat váltom ebben a tisztségben, aki mindenben támogat, még az irodát is úgy adta át, hogy az irodafelszerelést itt hagyta. Bármilyen kérdésem van, szívesen segít, eligazít. Ezért hálás vagyok neki. Vallástanárként, de aligazgatóként is az a nagy előnyöm, hogy a gyermekeket előkészítő osztálytól XII. osztályig tanítom, ismerem őket, de a családokat is! Most, hogy aligazgató lettem, a líceumi osztályokat Máté Éva Hajnalka vette át. 

– Mit nyújt a gyerekeknek a marosludasi iskola?

– Elsősorban magyar nyelvű oktatást. A környező falvakból, ahol megszűnt a magyar iskola, a szülők nagy anyagi erőfeszítést tesznek, állják a havi 5-600 lejes ingázási költséget, vállalják az utazással járó nehézségeket, hogy gyermekeik magyarul tanulhassanak. Például a csekelaki református lelkész három gyereket hoz az iskolába. Ezért a nagy áldozatért minden tiszteletem a szülőknek. Mit nyújtunk még? Igyekszünk  extra tevékenységeket szervezni. Kórusunk van, furulyázni tanulnak a gyerekek, próbáljuk megszerettetni a zenét velük. Próbálunk közösséget kovácsolni, hogy érezzék, összetartoznak. 

– Most zajlanak a tantárgyolimpiák, ezeken hogyan szerepelnek a gyermekek?

– Legutóbb a vallásolimpia megyei szakaszán Kocsis Brigitta Edina nyolcadikos tanulónk 

Forrás: Népújság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése