szerda, március 29, 2017

Tálas Huba a legprímább sportoló

Beválasztották az udvarhelyi Príma díjazottak körébe a Székelyudvarhelyi KC csapatkapitányát. Az elért eredményeivel a város nevét öregbítette.

A Príma Polgár díjátadó ünnepségen újabb hat személy értékteremtő tevékenységét ismerték el. A Príma Rádió gálaműsorát kedd délután a székelyudvarhelyi Művelődési Házban tartották. A rádió hallgatói, a városlakók több kategóriában szavazhattak, kiket javasolnak Príma díjra. Az idei év sportolójának az Székelyudvarhelyi KC egyik alapemberét, Tálas Hubát szavazták meg. 

Az idén a harmincegyedik életévét betöltő kézilabdázó neve alaposan összecseng az SzKC-val. Az ifi korosztály utolsó éveit már Székelyudvarhelyen töltötte a marosludasi születésű sportoló, aki Bakó Lajos irányításával 2004-ben országos ifjúsági bajnoki címet szerzett az Udvarhelyi ISK-val.

Egy évvel később nagyrészt erre az együttesre alapozva született meg a Junior KC, a későbbi, mára már nemzetközi hírnevet is szerzett Székelyudvarhelyi KC kézilabdacsapata. Egy rövid kolozsvári kitérőt leszámítva Tálas a kezdetektől fogva tagja volt a gárdának.– sporttanári oklevelet szerzett ugyanis a Kolozsvári Babeş- Bolyai Tudományegyetem sport karán, ebben az időben néhány hónapig a kincses város csapatban játszott. 

A Székelyudvarhelyi KC tíz éve, 2007 tavaszán jutott fel a román kézilabdabajnokság legfelsőbb osztályába és ott stabilan meg is maradt. A beállósunk nagyban hozzájárult a klub évtizedes sikereihez. A román bajnokságban egy ezüst- és két bronzérmet nyert, több idényben szerepelt a nemzetközi kupákban.

A legfényesebb diadalt 2015-ben értük el, saját közönség előtt emelhettük magasba a Challenge Kupát. Tálas Huba az országos bajnokság és a nemzetközi meccsek mellett a román felnőtt férfi kézilabda válogatottban is rendszeresen játéklehetőséget kapott. 

Ezekkel a sikerekkel a sportoló méltán öregbítette Székelyudvarhely nevét, így megérdemelten vette át tegnap a legprímább sportoló díját.

Forrás: szkc.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése