kedd, március 28, 2017

Rohammunka előtt a kertészek

Bár elég változékony az időjárás, rövidesen itt az idő, amikor a város parkjait, zöldövezeteit, járdaszegélyeit be kell ültetni virággal. Ez mindenkor a városi virágkertészet feladata. Mivel ez az „idénymunka” közeledik, ellátogattunk a kertészet üvegházába, megtudni, hogyan készülnek a tavaszi hajrára. 

Luminiţa Covaciu kertészmérnök tizennyolc éve vezeti a kertészetet, az ő irányításával dolgoznak az üvegházban és a város parkjaiban. 

 – Idén is a kedvelt virágainkat termesztjük és ültetjük ki, begóniákat, muskátlikat, folyó, francia és közönséges fajtákat –, petúniákat, lobéliákat, díszcsalánt, záporvirágot, bojtocskát, kannát, sziklai ternyét, a levéldíszként használt pikkelyvirágot – mondja a mérnöknő, miközben végigsétálunk a párás és meleg levegőjű üvegházban, ahol az apró palántákkal, virágzó dísznövényekkel ismer-

kedünk. Közben telefonon keresték a mérnöknőt, tömbházlakók reklamáltak fanyírásügyben. – Soha sincs egyezség, van, aki a fák koronaalakítását, nyírását kéri, más tiltakozik ellene, ezért minden tavasszal egy sor konfliktusunk van – mondja. 

Forrás: Népújság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése