kedd, március 07, 2017

Hejhó! Farsangi bál Marosludason - beszámoló

Figyelem, figyelem, közhírré tétetett, Marosludason, a magyar tagozat elemistáinak közös farsangi mulatsága ötödik alkalommal is megrendeztetett!

A marosludasi kultúrotthon színpadán Hajdu Edit tanító néni futballbíróként köszöntötte a szórakozásra összegyűlt kedves szülőket, nagyszülőket, rokonokat, vendégeket, majd a többi tanítónővel együtt, akik a 80-as évek rocksztárjainak bőrébe bújtak, Fenyő Miklós nótájára „bulizva”, felcsavarták a szőnyeget, és immár kezdődhetett a gyerekek előadása. 

A jó hangulat már az első percekben kialakult, hiszen mind a vendégeknek, nézőknek, mind a kisdiákoknak, a tanító nénik közös tánca meglepetés volt.

Kénytelenek voltunk két részre osztani az előkészített műsorokat, két csoportra osztani a gyerekeket, mert hála istennek egyszerre nem fért el mindenki a színpadon. 120 kis nebuló vonult fel vidám farsangi nóták kíséretében a színpadra.

Az előadás első részében az előkészítő osztályosok, Kováts Zsuzsánna Ildikó tanítónővel az élen, limbótudásuk bizonyítása után, rövid jelmezbemutató versekkel készültek. 

Izsák Erika tanítónő másodikosai farsangi fonókát mutattak be, de nem akárhogyan. A hosszú próbák végére már a tanító néni sem igazán tudta, hogy a fiúk-e a lányok, vagy a lányok a fiúk? A kis-előadás erejéig a gyerekek szerepet cseréltek, a kisfiúk „jányok” lettek, a kislányok meg legényeknek öltöztek. Az előadás első részét Ambrus Melinda tanítónő és elsőskéi zárták Meseország ébredése című kis jelenetükkel, amelyben a gyerekek mesehősjelmezeiket mutatták be, verselve.

Cserebere, fogadom, adj helyet a színpadon… szóltak a harmadik és negyedikes diákok.

A III. D osztályos lányokból lett királyfiak feleséget kerestek. Meg is találták a hercegkisasszonyokat, de csak olyanokat, akik fiú osztálytársaikból kerekedtek. Hajdu Edit tanítónő vezetésével igazi királyi lakodalmas került színpadra. Az ifjú párt, a III. C osztályos társaik köszöntötték szívhez szóló, pörgős, alaposan elsajátított „tűztánccal”, amit Gyarmati-Magyari Piroska tanítónő tanított meg nekik. Nem maradt el a téltemetés sem. Szabó Izabella tanítónő irányításával a negyedikes legnagyobbak valódi népi siratóasszonyos, farsangtemetéses, az időszakhoz illő rigmusokkal telített jelenetet vittek színre.

A farsangi előadás most már elmaradhatatlan zárása a farsangoló gyerekek és tanítók közös tánca. Idén egy kánkán dallamra íródott farsangi dalra táncolt az 1-es általános iskola apraja-nagyja. A tanítónők itt sem hagyták meglepetés nélkül a kis diákjaikat… valódi kánkánt táncoltak a gyerekek és közönség örömére.

Ezúton szeretnék köszönetet mondani – kolléganőim nevében is – iskolánk igazgatóságának a felkészülésben biztosított segítségért, valamint a gyerekek megajándékozására nyújtott támogatásért.

Kováts Zsuzsánna-Ildikó tanítónő

Forrás: Népújság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése