kedd, október 23, 2018

Magyarországra látogattak a líceumi diákok

A Határtalanul program keretében a Marosludasi Technológiai Líceum 38 diákja és négy pedagógusa utazott Magyarországra október elején – tájékoztatott Székely Zoltán, a líceum aligazgatója.

– Nagyon szép, tartalmas programon vettünk részt, nagy élményt jelentett a diákoknak, annál is inkább, mivel mindenki volt már magyarországi kiránduláson. A négynapos kirándulás során idegenvezetéssel meglátogattuk a debreceni református nagytemplomot és a kollégiumot, rendhagyó irodalomórán vettünk részt a Fővárosi Nagycirkuszban, ahol a Rómeó és Júlia című előadást tekintettük meg. 

Nagyon tetszett a gyerekeknek a budapesti vezetett körséta, a szentendrei szabadtéri néprajzi múzeum, aztán az Országház, a vár, ahol szintén idegenvezető segítségével ismerkedhettek a vár csodálatos épületeivel. Mohácson felkerestük a nemzeti emlékhelyet, majd a Busóudvarban közös programunk volt a mohácsi Kisfaludy Gimnázium diákjaival. Közösen busómaszkot faragtak, népszokásokkal ismerkedtek meg, közös tánctanulás is volt, amiben a hajdinások jeleskedtek. Mohács után Gyula következett, ahol a várost és a várat tekintettük meg – tájékoztatott az aligazgató. 

A kirándulás a marosludasi születésű Szabó Izolda által vezetett mezőmadarasi Pro Ruris Egyesület és a Vidékjáró Kft. pályázata révén valósult meg a Határtalanul program keretében. 

Forrás: Népújság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése