szombat, május 11, 2019

Gyülekezeti terem Andrássytelepen

A gyarapodás, a szorgos munka szép példájával találkoztunk az andrássytelepi református egyházközségben: a közelmúltban egy tetszetős gyülekezeti termet alakítottak ki ifjúsági, gyülekezeti alkalmakra, ahol bibliaórákat, kátéórákat, megbeszéléseket lehet tartani. Sőt az ifjúság számára  szabadidős tevékenységre is alkalmas teret biztosít. 

Nagyon ötletesen a templom  addig kihasználatlan padlásterét építették be. Így egy nagy,  világos termet, két, fürdőszobákkal ellátott vendégszobát és egy konyhát sikerült kialakítani, igényes, szép munkával. A munkálatokat az erdőszentgyörgyi Szabó Oszkár vállalkozó csoportja végezte. 

Kali Szabolcs Barna, a gyülekezet lelkésze elmondta, hogy nagyon nagy szükség volt erre a teremre, mert eddig nem volt hely az ifjúsági, a különféle gyülekezeti rendezvények lebonyolítására, gyakran a parókián  zajlottak az események. 

– Amikor pár évvel ezelőtt újrafedtük a templomot, megfogalmazódott bennünk, hogy jó lenne, ha a templom tetőterét beépítenénk és gyülekezeti termet alakítanánk ki. Most ez az elképzelésünk valóra vált, ugyanis a magyar kormánytól  a Bethlen Gábor Alap révén  sikerült anyagi támogatást  szereznünk. A támogatás értéke 150 ezer lej volt. Ezenkívül segítséget nyújtott még a  polgármesteri hivatal is, és jelentős támogatást kaptunk a  gyülekezet tagjaitól, akik önzetlenül végezték a közmunkát, adakoztak azért is, hogy korszerű bútorokkal lássák el a vendégszobákat – tájékoztatott a lelkész.

Az új gyülekezeti terem máris hasznosnak bizonyult, hiszen vendégül látták már  a zsámbéki testvérgyülekezetet, illetve március 15-e alkalmából  fogadták a biatorbágyi vendégelőadókat.

Forrás: Népújság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése